Didinamas dėmesys kibernetiniam saugumui

Ryšių reguliavimo tarnybos padalinys, vykdantis nacionalinio elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo veiklą (CERT-LT), dirbs 24 valandas per parą be poilsio dienų. Tokiam sprendimui pritarta Vyriausybės pasitarime, leidžiant CERT-LT darbuotojų skaičių padidinti 4 etatais.

CERT-LT yra Lietuvos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys, vykdantis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimus, koordinuojantis veiksmus stabdant incidentų plitimą ir vykdantis jų prevenciją.

Sustiprinus padalinio veiklą, bus galima efektyviau derinti veiksmus, reikalingus kibernetinėms atakoms stabdyti, taip pat daugiau laiko ir žmogiškųjų resursų skirti tokių incidentų prevencijai per Lietuvos interneto tinklo infrastruktūros stebėsenos ir nacionalinę išankstinio įspėjimo apie kibernetines grėsmes sistemą.

Darbuotojų skaičiui padidinti papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės, nes Ryšių reguliavimo tarnyba yra finansuojama iš pajamų, gaunamų iš reguliuojamos rinkos dalyvių už teikiamas paslaugas ir atliekamus darbus, kaip tai numatyta Elektroninių ryšiu įstatyme.