KTU dovana būsimiems pirmakursiams – nešiojamieji kompiuteriai

Kauno technologijos universitetas bendradarbiaudamas su SAMSUNG ELECTRONICS padovanos 25 nešiojamuosius kompiuterius būsimiems pirmakursiams, įstojusiems į universiteto bakalauro studijas su aukščiausiais konkursiniais balais. 

Pasak KTU rektoriaus prof. habil.dr. Petro Baršausko, universitetas deda visas pastangas, kad aprūpintų studentus kuo geresne įranga. „Tikimės ateityje skirti nešiojamuosius kompiuterius ir didesniam skaičiui stropiausių pirmakursių, kad paskatintume juos kuo daugiau laiko skirti ir mokslui, ir kūrybai“,– sako prof. P.Baršauskas. KTU techninė bazė, skirta mokslui ir studijoms, laikoma viena iš geriausių Lietuvoje.  

Numatyta, kad po penkis kompiuterius bus skirta pasirinkusiesiems fizinių, socialinių ir humanitarinių mokslų studijas ir dešimt kompiuterių – technologinių mokslų pirmakursiams. 

SAMSUNG ELECTRONICS atstovai džiaugiasi bendradarbiavimu su KTU. Su šios bendrovės parama universitete įrengta moderni mobiliųjų aplikacijų laboratorija, studentams sudarytos praktikos galimybės, bendradarbiaujama plėtojant studentų jaunuosius verslus – „startuolius“ (angl. start–up).