Moksleiviams – seminarai apie intelektualiąsias technologijas

KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykla kviečia 8–12 klasių moksleivius, besidominčius technologijomis bei siekiančius įgyti naujų žinių, į trijų seminarų ciklą „Intelektualiosios technologijos mokymuisi ir kūrybai“.

Seminaruose bus pristatomos mokslo ir technologijų naujovės, jų taikymas mokymesi bei kūryboje. Dalyviai bus supažindinami su kompiuterių taikymu inžinerinio projektavimo srityje, garso suvokimo ir jo vystymo etapais iki sukurto muzikinio produkto, bus pristatomos išmaniųjų įrenginių galimybės, leidžiančios kurti naujas, papildyta realybe paremtas mokymo priemones.

Moksleiviai turės galimybę dalyvauti atvirose diskusijose su KTU mokslo darbuotojais apie pažangių technologijų naudojimo galimybes, jų įtaką besimokančiųjų kūrybiškumo bei mokymosi efektyvumo skatinimui.

Seminarų ciklo programa:

Rugsėjo 12 d. – seminaras „Įdomioji mechanika: nuo eksperimento iki išradimo“ (3 akad. val.).
Seminare bus vizualiai supažindinama su kompiuterių taikymu inžinerinio projektavimo srityje, išskiriant esminius šiuolaikinių technologijų privalumus skaitmeninėje aplinkoje.

Rugsėjo 16 d. – seminaras „Išmanieji įrenginiai: galimybių ribos“ (3 akad. val.).
Seminare bus pristatytos išmaniųjų įrenginių galimybės, kurios palengvina bendravimą ir bendradarbiavimą bei leidžia kurti naujas mokymo priemones, paremtas papildyta realybe.

Rugsėjo 19 d. – seminaras „Muzika ir technologijos: muzikinės minties vystymasis“ (2 akad. val.). Seminaro dalyviai bus supažindinami su garso suvokimo ir jo vystymo etapais iki sukurto muzikinio produkto, išskiriant esminius naujųjų muzikos technologijų privalumus muzikos industrijos sferoje.

Seminarai vyks KTU Informacijos technologijų rūmuose (Studentų g. 48A–337, Kaunas). Pradžia 15 val.