Studentai kviečiami į simuliaciją apie ES energetiką

Rugsėjo 19 d. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, II a.) 9.30 val. vyks susitikimas su Lietuvos ir užsienio energetikos politikos ekspertais bei simuliacija tema „Europos Sąjungos energetika: saugumas vienovėje“.

Renginį organizuoja VDU Energetinio saugumo tyrimų centras, Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas, Notre Europe Žako Deloro institutas, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija ir Akademinis politologų klubas.

Simuliacijoje vyks neformalaus ES Tarybos transporto, telekomunikacijos ir energetikos komiteto posėdis. Renginio dalyviai atstovaus 28 Europos Sąjungos valstybėms narėms ir Europos Komisijai, atliks ES valstybių ministrų ar Europos Komisijos atstovų vaidmenis. Simuliacijos pagrindu taps diskusijos apie galimybes stiprinti ES narių bendradarbiavimą energetikos sektoriuje. Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Lietuva simuliacijos metu pristatys rengiamą rezoliuciją, vėliau bus pristatytos Europos Komisijos ir valstybių narių ministrų pozicijos, bus pateikiami pasiūlymai dėl rezoliucijos. Visa tai vainikuos darbas grupėse derinant valstybių narių pozicijas ir rezoliucijos tekstą bei ES valstybių narių ministrų balsavimas. Kadangi rezoliucijos teksto patvirtinimui būtinas vieningas pritarimas, simuliacijos dalyviai turės aktyviai bendradarbiauti.

„2013 m. antrąjį pusmetį Lietuva pirmininkauja ES Tarybai ir tai yra dar vienas svarbus žingsnis šalies istorijoje. Rugsėjo 19 d. vyksianti simuliacija yra skirta šiai iškiliai progai paminėti ir atkreipti dėmesį į aktualią problemą – ES energetinį saugumą. Mes tikimės, kad dalyvavimas simuliacijoje „Europos Sąjungos energetika: saugumas vienovėje“ padės Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams pagilinti žinias apie ES, susipažinti su ES Tarybos veiklos specifika ir turiningai praleisti laiką“, – teigė Akademinio politologų klubo pirmininkas Edgaras Šimulevičius.