Leidyklos „Technika“ darbuotojai gyventojus supažindina su elektroninėmis knygomis

VGTU leidyklos „Technika“ Elektroninės leidybos skyriaus darbuotojai, kartu su Utenos A. ir M. Miškinių viešąja biblioteka pradėjo vykdyti projektą „Efektyvus technologijų naudojimas: neatrastos galimybės mokymuisi, laisvalaikiui ir kūrybai“. Spalio 7–ąją Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje ir Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje vyko pirmieji projekto renginiai, kuriuose dalyvavo VGTU atstovai.

Paskaitose dalyvavo Ignalinos rajono Naujojo Daugėliškio vidurinės mokyklos 8–9 klasių mokiniai bei Česlovo Kudabos progimnazijos 6 klasės mokiniai, taip pat Ignalinos rajono bibliotekų darbuotojai. Spalio 14 dieną mokymai vyko Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre bei Giedraičių Antano Jaroševičiaus vidurinėje mokykloje.

Spalio 17 dieną mokymai vyko Zarasų ir Dusetų K. Būgos viešosiose bibliotekose.  VGTU leidyklos darbuotojai susitiko su 5–6 klasių mokiniais iš Dusetų K. Būgos gimnazijos ir Zarasų P. Širvio progimnazijos. Antrame dienos susitikime dalyvavo senjorų grupė. Spalio mėnesį mokymai dar vyks Anykščiuose, Utenoje ir Visagine.

VGTU leidykla „Technika“ – viena pirmųjų akademinių leidyklų Lietuvoje, pradėjusi rengti elektronines knygas, todėl būtent jos atstovai pasirinkti kaip vieni geriausių ekspertų, galinčių kalbėti šia tema. Leidyklos darbuotojai mokymo dalyviams pristatė elektroninės knygos koncepciją, jos skaitymo, atsisiuntimo galimybes, paieškos būdus. Taip pat pristatė VGTU elektroninių knygų platformą, naudojančią modernią elektroninės leidybos technologiją „iPublishCentral“, bei jos technines galimybes.

Renginių metu moksleiviams ir bibliotekų darbuotojams taip pat pristatyta ir aktuali Ugdymo plėtotės centro sukurta skaitmeninė biblioteka, kurioje keturiais elektroniniais formatais pateikta daugiau kaip 60 lietuvių ir pasaulio literatūros klasikos kūrinių. Susitikimo pabaigoje dalyviai susipažino su interaktyvių knygų pavyzdžiais.