„Motorola“ anonsuoja modulinį išmanųjį telefoną

Kompanija „Motorola“ oficialiai anonsavo projektą „Project Ara“ – atvirą aparatinę platformą kurti iš principo naują ateities modulinį išmanųjį telefoną. Įgyvendinant šį projektą siūloma leisti atskiras išmaniojo telefono dalis  (ekranus, procesorius, akumuliatorius ir t. t.), iš kurių kiekvienas pirkėjas galės pagal savo norą susirinkti įrenginį bazinės platformos pagrindu.

Būtina pabrėžti, kad įgyvendindama projektą „Project Ara“ kompanija „Motorola“ iš esmės praktikoje realizuoja išmaniojo telefono-konstruktoriaus idėją „Phonebloks“, kurią rugsėjį išsakė dizaineris išradėjas Dave‘as Hakkensas. Jis lygiai taip pat mato išmanųjį telefoną, sudarytą iš atskirų blokų, idėją: kiekvienas naudotojas gali pasirinkti talpesnį akumuliatorių, galingesnį procesorių ir t. t.

Šiuo metu „Project Ara“ dar tik pradėtas įgyvendinti. Kompanija „Motorola“ kviečia įvairius elektronikos gamintojus prie jo prisidėti, taip pat prašo eilinių naudotojų reikšti savo idėjas, koks turėtų būti ateities išmanusis telefonas-konstruktorius.