„Plus“ Maskvoje surengė tarptautinį bankinių technologijų forumą


„Plus“ surengtame forume – BS/2 Verslo plėtros departamento direktorius Pavelas Drobinovas (k.) ir Mobiliųjų įrenginių skyriaus vadovas Konstantinas Butrimovičius

Bankinėms technologijoms skirtas žurnalas „Plus“ š. m. spalio 21–22 dienomis Maskvoje surengė tarptautinį forumą „Bankinių paslaugų savitarna, mažmeninė prekyba ir grynųjų pinigų judėjimas“. Renginio metu vykusioje parodoje dalyviai turėjo galimybę susipažinti su naujausiais kompanijų produktais ir sprendimais, o specializuotoje konferencijoje – pasiklausyti ekspertų pranešimų, padiskutuoti ir aptarti aktualiausias klausimus, pasidalyti sukaupta patirtimi.

Ne pirmus metus tarptautiniame forume dalyvavusios bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) Verslo plėtros departamento vadovo Pavelo Drobinovo teigimu, forumas – tai gera proga užmegzti naujų kontaktų su potencialiais klientais ir partneriais bei galimybė pajusti rinkos pulsą.

„Forumo metu vykusiuose susitikimuose aptarėme aktualius klausimus ir bendradarbiavimo perspektyvas. Taip pat turėjome galimybę susipažinti su naujais rinkos žaidėjais, o tai padeda užčiuopti rinkos pulsą, pažvelgti į savo pozicijas kitu kampu“, – sakė P. Drobinovas.

Daugiausia dėmesio šiųmetėje parodoje skirta pinigų srautų valdymo temoms – produktams, padedantiems mažinti išlaidas, valdymo procesų automatizavimo bei optimizavimo sprendimams. Bendrovė BS/2 taip pat pristatė keletą savo sukurtų produktų, skirtų aktualioms konferencijos temoms.

„Mūsų stende daugiausia dėmesio sulaukė grynųjų pinigų operacijų prognozavimo ir valdymo sistema „Cash Logistics.iQ“. Ji leidžia bankams ar kitoms finansų institucijoms sumažinti veiklos išlaidas, suvaldyti pinigų srautų judėjimo procesus bei stebėti realiuoju laiku disponuojamus piniginius išteklius ir prognozuoti jų poreikį. Taip pat pristatėme visas grynųjų pinigų operacijas valdantį „SmartSafe.iQ ir įrenginio funkcionalumą įvairiomis mokėjimo funkcijomis leidžiantį išplėsti „Payments.iQ“. Netrūko forume ir besidominčiųjų „ATMeye.iQ – vaizdo stebėjimo sistema, besirūpinančia visapusiška įrenginio apsauga. Šiuos paminėtus produktus demonstravo ir sėkmingai juos naudojančios BS/2 partnerės: „Wincor Nixdorf“, „Gamma Centras“ ir kt.“, – pasakojo P. Drobinovas.

Forume dalyvavo daugiau nei 60 įmonių, kurios pristatė savo naujoves. Aktualiomis bankams ir mažmeninei prekybai temomis pranešimus skaitė daugiau nei 40 ekspertų. Per dvi dienas renginį aplankė daugiau nei tūkstantis svečių, tarp kurių finansinių institucijų, IT kompanijų vadovai ir viceprezidentai, įrangos ir programinių sprendimų pardavėjai, diegėjai bei gamintojai. Be to, šie skaičiai kasmet auga, o tai įrodo, kad aktyviai domimasi naujovėmis, ieškoma naujų būdų, kaip optimizuoti ir automatizuoti darbus taip gerinant klientų aptarnavimo kokybę.

Plačiau apie 2012 metų forumą >>>