„TEDx Kaunas“ konferencijoje idėjomis dalinsis mokslo, kultūros ir meno gurmanai

Lapkričio 22 dieną „Žalgirio“ arenoje įvyks Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų organizuojama „TEDx Kaunas“ konferencija. Renginio metu savo patirtimi dalinsis įvairiausių sričių ekspertai – nuo inžinerijos iki kulinarijos. Konferencija suteiks progą iš arčiau susipažinti su žmonėmis, kurie savo darbais, idėjomis, projektais stebina ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Kviečiami dalyvauti visi, kurie nuolat užduoda sau klausimą: „Ar jau atradau visas savo galimybes?“

Albertas Einšteinas yra pasakęs: „Logika tave nuves nuo A iki B. Vaizduotė – visur.“ Pasitikėjimas savimi, drąsa ir ryžtas įsivaizduojamas galimybes paverčia realybe. TED konferencijos – tai daugiau nei 20 metų vykstantys išskirtiniai renginiai, kurių metu garsiausi pasaulio mąstytojai ir veikėjai per 18 ar mažiau minučių perduoda svarbiausią savo gyvenimo žinią.

TED renginiuose kalbėjo Billas Gatesas, rašytojos Elizabeth Gilbert ir Isabel Allende, Nigerijos finansų ministrė Ngozi Okonjo–Iweala, fizikas Brianas Greene‘as, buvęs Jungtinės karalystės premjeras Gordonas Brownas ir kiti pasaulio lyderiai. Per metus įvyksta trys TED renginiai – du Kanadoje (Vankuveryje ir Vistleryje) ir vienas Edinburge, Škotijoje.

TEDx konferencija – tai TED konferencijų dvasia organizuojamas nepriklausomas renginys, kuriame pranešimus skaito vietiniai kultūros, mokslo ir visuomenės lyderiai.