Trečiadienį Seime įvyks konferencija „Technologijos, keičiančios mokslo vertinimą“

Kadangi mokslinė veikla vis dažniau laikoma svarbiausiu ekonominės veiklos ir visuomenės gerovės veiksniu, jos vertinimas tapo pagrindiniu mokslą finansuojančių institucijų ir organizacijų klausimu. Mokslininkas, jo publikacija, mokslo centras, universitetas yra vieningos mokslo sistemos dalys, kurios vertinamos kiekviena atskirai ir visos kartu. Diskusijos dėl mokslinės veiklos kokybės ir tobulumo, dėl skaidrumo, atskaitingumo, palyginimų ir konkurencingumo šiuo metu tampa vis aktualesnės.

Kovo 19 d. , trečiadienį, 9 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) Seimo Šveitimo, mokslo ir kultūros komitetas kartu su Lietuvos mokslo periodikos asociacija organizuoja konferenciją „Technologijos, keičiančios mokslo vertinimą“

Konferencijos tikslassupažindinti Lietuvos akademinę bendruomenę su greitai besivystančiomis mokslinius tyrimus spartinančiomis technologijomis ir jų taikymo metodais bei pasaulyje nuolat tobulėjančiomis mokslometrijos priemonėmis, praktiniu pritaikymu akademinių institucijų ir mokslininkų kasdienėje veikloje.