Virtualusis asistentas „Cortana“ kontroliuos išmaniuosius namus

Operacinei sistemai „Windows Phone 8.1“ pritaikytas kompanijos „Microsoft“ virtualusis asistentas „Cortana“ netrukus balso komandomis galės valdyti bendrovės „Insteon“ išmaniųjų namų produktų liniją, naudojamą JAV rinkoje. Tikimasi, kad kompanijų „Microsoft“ ir „Insteon“ partnerystė per ateinančius mėnesius padarys teigiamą įtaką abiejų įmonių produktams.

„Cortana“ – asmeninis virtualusis asistentas, kuris priima naudotojų balso komandas. Be to, jis reaguoja ne tik į reikšminius žodžius, bet ir į naudotojo sakomas frazes. Naudojant „Cortaną“, bus galima valdyti kai kurias „protingo“ namo technologijas. Pavyzdžiui, gyventojas, važiuodamas namo, galės paprašyti asistento, kad šis pastate įjungtų oro kondicionierių, užrakintų duris. „Cortana“ taip pat gebės pritemdyti kambario apšvietimą ir įjungti kino filmą.

Tikimasi, kad „Insteon“ ir „Microsoft“ bendradarbiavimas atneš nemažai pelno, kadangi bendra „protingų“ namų sistema žada didesnę perspektyvą nei atskirų programų veikimas. Pranešama, jog „Microsoft“ parduotuvės JAV jau pradėjo teikti bendrovės „Insteon“ išmaniųjų namų technologijų palaikymo paslaugas.