„Google“ supranta, kad išpopuliarinti dėvimą elektroniką bus labai sunku

„Google X“ padalinio vadovas Astro Teller viename iš profilinių renginių prisipažino, kad išpopuliarinti dėvimą elektroniką gali būti labai nelengva, kadangi žmones reikės įtikinti, jog naujieji produktai jiems duos tai, ko jie dabar neturi.

Interneto giganto padalinys „Google X“ atsakingas už perspektyvias technologijas ir produktus. Šiam padaliniui reikėtų dėkoti už papildytos realybės akinius „Google Glass“, taip pat bepiločius „Google“ automobilius ir eilę kitų projektų.

Astro Teller teigė ne kartą įsitikinęs, kad žmones gana sunku priversti ką nors dėvėti nuolatos. Iš kitos pusės, dėvimos elektronikos produktų kūrimo metu reikia aiškiai įsivaizduoti, kam jie gali būti naudojami. Pavyzdžiui, „išmanieji akiniai“ gali būti patogiai naudojami, kai įdiegtas valdymas balsu, tačiau darbui su tekstiniais dokumentais jie beveik netinkami.

„Google“ ne kartą demonstravo norą iš vartotojų ir partnerių gauti kuo daugiau atsiliepimų apie savo naujus produktus. Dėl šios priežasties ketinama sukurti efektyvią sistemą atsiliepimų apdorojimui. Netgi ilgalaikiai naujų technologijų bandymai atliekami „maksimaliai viešai“, kad produktai nuolat tobulėtų, o kartu būtų sukurta atitinkama teisinė bazė.

Pavyzdžiui, automobiliai su autopiloto funkcija privalės įveikti daugybę teisinių barjerų, kol keliuose pasirodys serijiniai modeliai. Apskritai, norint padaryti pasauliui ką nors gera, reikia iš žmonių gauti atsiliepimų apie produktą, įsitikinęs Astro Teller.