Kultūros ministras palinkėjo Nacionalinei bibliotekai išlikti valstybės istorijos palikimo saugotoja ir ateities kūrėja

Kultūros ministras Šarūnas Birutis, sveikindamas 95 metų jubiliejų švenčiančios Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kolektyvą, pažymėjo, kad bibliotekos šiandien tampa vis svarbesnėmis bendruomenių kultūrinio ir socialinio gyvenimo erdvėmis, randa būdą, kaip padėti intelektualiai ir dvasiškai tobulėti kiekvienam apsilankiusiam.

„Norisi pasidžiaugti, kad Biblioteka ne tik saugo, puoselėja mūsų tautos rašytinį paveldą, tačiau ir sėkmingai bei kūrybingai reaguoja į dinamiškai besikeičiančio nūdienos pasaulio poreikius, dalyvauja tarptautiniuose projektuose, pasitelkdama šiuolaikines technologijas rūpinasi mūsų kultūros sklaida. Linkiu ir toliau išlikti reikalingiems ir nepakeičiamiems mūsų valstybės istorijos palikimo saugotojais ir ateities kultūros pasaulio kūrėjais“, – sakė Šarūnas Birutis trečiadienį Nacionalinėje filharmonijoje surengtame šventiniame vakare.

Čia pagerbti nusipelnę M. Mažvydo bibliotekos darbuotojai, o Nacionalinės bibliotekos generaliniam direktoriui prof. dr. Renaldui Gudauskui kultūros ministras įteikė įspūdingą Donelaičio jubiliejiniams metams skirtą leidinį, kuriame kartu su Kristijono Donelaičio poema „Metai“ publikuojamas unikalus dailės kūrinių reprodukcijų rinkinys – jame per šimtą menininkų pristato savo darbus, dedikuotus lietuvių literatūros pradininkui.