„Microsoft“ portfelyje – daugiau nei šimtas „Android“ ir „iOS“ programėlių

Kompanija „Microsoft“ pretenduoja tapti viena iš didžiausių ir geriausių „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms skirtų programėlių kūrėja. Geriausiai tai įrodo faktas, kad įmonė jau sukūrė daugiau nei 100 tokių programėlių.

Jau šiais metais bendrovė išleido daugiau nei 10 naujų „Android“ ir „iOS“ programėlių, tarp kurių tokios kaip „Office“ ir „Outlook“. O štai neseniai pasirodė programa namų ekranui „Android“ sistemoje blokuoti.

Nors „Microsoft“ plėtoja nuosavą mobiliąją platforma „Windows Mobile“, ji didele sėkme kol kas negali pasigirti. Praėjusių metų pabaigoje šios platformos pasaulinės rinkos dalis tesiekė 10 proc. Taigi, „Microsoft“ politika palaikyti populiariausias sistemas yra labai išmintinga. „Mes norime būti visur“, – nuolat kartoja korporacijos vadovai.

Ir negalima sakyti, kad „Microsoft“ rūpi tik kiekybė, o ne kokybė. Neseniai pasirodžiusi programėlė „Outlook“, skirta „iOS“ ir „Android“, daugumos ekspertų pavadinta geriausia pašto programa. Be to, „Android“ naudotojai pastebi, kad ji itin gerai dera ir veikia su „Gmail“ paslauga.