„Penki TV“ eteryje – jau 189 kartą sveikinasi laida „IT+“

Vasario 20 dieną, penktadienį, su savo žiūrovais sveikinasi jau 189-oji laida „IT+“. Joje šįkart Jūsų laukia ne tik įdomiausios technologijų naujienos, bet ir keletas pavasariškų temų, tad kviečiame žiūrėti.

Pasiilgusiems saulės laidos pradžioje pristatysime Italijos kompanijos „CoeLux“ dirbtinio lango idėją. Pro tokį langą sklindanti šviesa yra itin panaši į tikrą saulės šviesą, patenkančią į kambarį giedrą dieną. Gal dirbtinėje šviesoje gyventi norinčiųjų ir nebus daug, tačiau verslo sektoriuje tai gali pasiteisinti – tokios erdvės leis sutaupyti pinigų, nes po žeme esančias patalpas reikės mažiau šildyti žiemą bei vėsinti vasarą.

Kita ne mažiau įdomi laidos tema – išmanieji akiniai. Jų prototipą šįkart pristato kompanija „Sony“. Akiniuose „SmartEyeGlass“ įdiegtas ne tik kompasas, vaizdo kamera, garsiakalbis, giroskopas, bet ir holografinės projekcijos technologija. Dėl jos akinius dėvinčiam asmeniui pateikiama informacija atrodo taip, lyg kabotų ore, ir tam nereikia jokių veidrodinių kubelių, užstojančių vaizdą. Telieka tikėtis, kad patys nekantriausieji naująjį produktą galės išbandyti jau visai netrukus.

Originalią naujovę pristatė ir populiariausio pasaulyje socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjai. Jie pasiūlė galimybę po mirties palikti savo paskyrą kitam naudotojui. „Facebook“ atstovų teigimu, tai ne šiaip originali idėja – pasirodo, tokios funkcijos jau senokai pageidavo socialinio tinklo naudotojai.


Laidos „IT+“ vedėja Elita Citovičiūtė TV projekte „Šuolis“

Ir tai dar toli gražu ne viskas, ką galite išvysti naujausioje „IT+“ laidoje. Dar Jums papasakosime apie planuojamas žmonių keliones į Marsą ir Raudonosios planetos kolonizaciją, Olandijoje ketinamą surengti skraidyklių cirką „Air2015“ ir daugybę kitų įdomybių iš spalvingo technologijų pasaulio. Be to, artimiausiu metu planuojame iš arčiau supažindinti Jus su programavimo ir matematikos olimpiadų nugalėtojais. Tikimės, kad jie mums atskleis daug technologijų paslapčių.

Taip pat norime priminti, kad „IT+“ vedėja Elita Citovičiūtė ir toliau sėkmingai pasirodo TV projekte „Šuolis“. Praėjusį sekmadienį kompetentinga komisija ir šuolius stebėję žiūrovai jai skyrė trečią vietą! Dėkojame visiems už palaikymą ir kviečiame ateinantį sekmadienį vėl sirgti už mus.



Laidos „IT+“ vedėja Elita Citovičiūtė yra išbandžiusi šuolį parašiutu

Laidą „IT+“ kiekvieną penktadienį galite matyti „Penki TV“ eteryje arba Jums patogiu laiku peržiūrėti svetainėse www.penki.lt ir www.penki.tv. Laidą taip pat galite rasti „Penki TV“ kanale „YouTube“. Nepamirškite aplankyti ir mūsų paskyros „Facebook“ tinkle.

Malonių įspūdžių ir įdomių atradimų!