VGTU potencialą vertino Europos Komisijos atstovai

Kovo 24-ąją Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) viešėjo Europos Komisijos atstovai, kurie vertino aukštosios mokyklos galimybes vykdyti Europos Sąjungos (ES) finansuojamus projektus.  

Europos Komisijos Mokslinių tyrimų vykdomosios įstaigos atstovai Stefano Fontana ir Katarzyna Lyson VGTU Senato salėje susitiko su VGTU nuo pernai rugsėjo vykdomo ES finansuojamo projekto „Tvarus žmogiškųjų išteklių vystymas Viduržemio jūros šalyse(SHuMED) laimėtojais. Taip pat ir su laimėto projekto „Horizon 2020”, kuris netrukus bus pradėtas įgyvendinti, nugalėtojais. Abiems šiems projektams vadovauja VGTU Verslo vadybos fakulteto Įmonių ekonomikos ir vadybos katedros profesorė Manuela Tvaronavičienė.  

S. Fontana ir K. Lyson ne tik susipažino su nuveiktais darbais dalyvaujant konkrečiuose projektuose, bet ir vertino universiteto potencialą varžytis dėl įvairių kitų ES projektų.  

Prieš viešnagę VGTU Europos Komisijos atstovai lankėsi ir Lietuvos mokslo taryboje, kur dalyvavo „Horizon 2020“ informaciniame renginyje. Jame vyko M. Tvaronavičienės vesta apskritojo stalo diskusija, skirta jau minėtų dviejų projektų įgyvendinimui aptarti.