Praneškite apie savo renginį visam pasauliui: II dalis, vykstant renginiui

Ilgai ir kruopščiai planuotas renginys prasideda. Tačiau jūsų darbai nesustoja: turite prižiūrėti, kad viskas vyktų sklandžiai ir laiku. Renginio reklamos reikalai taip pat dar nesibaigė.

Pasinaudokite tiesioginėmis transliacijomis per internetą. Jos gali pasiekti kone kiekvieną – ne tik sėdintį prie kompiuterio, bet ir nuolat kur nors skubantį su savo išmaniuoju telefonu. Galbūt kas nors iš jų užsimanys viską mesti ir atlėkti į jūsų renginį dabar pat. Kitas ims pavydėti draugui, kuris dalyvavo renginyje, ir tai bus gera reklama ateičiai. Trečias jausis itin pamalonintas, kad galėjo stebėti renginį ir nebūdamas Lietuvoje. Visus juos pasieks jūsų reklama. O kai renginys jau žinomas ir populiarus, galima prieigą prie transliacijų ir apmokestinti.

Transliaciją verta panaudoti ir pačiame renginyje – perduodant ją į ekranus, kabančius renginio salėje (salėse). Be to, transliacijas galima paįvairinti pokalbiais su renginio dalyviais, kalbinamais pertraukėlių metu, reportažais iš užkulisių, kurie būtų čia pat transliuojami internetu. Jei renginys vyksta užsienio kalba, įgyvendinamas sinchroninis transliacijos vertimas arba uždedami titrai. Transliacijos metu taip pat gali būti rodomi įmonių ar produktų logotipai, animacija ir kitokia grafika. Į transliacijas galima įterpti reklaminius klipus.

Kol jūs stebėsite, ar sklandžiai vyksta renginys, visus šiuos darbus už jus nudirbs profesionalių „Penki TV“ specialistų komanda. Ji iš anksto išsiaiškina renginio organizatorių poreikius – kiek ir kokios įrangos reikės panaudoti, kiek ir kokių reportažų bus papildomai ruošiama renginio metu. „Penki TV“ filmavimo studija taip pat pasirūpina visa transliacijai reikalinga technine įranga, užtikrina reikiamą interneto ryšį ir vaizdo perdavimo kokybę.

Transliacija įgyvendinama profesionaliomis HD raiškos kameromis, sujungtomis į kilnojamąją televizijos stotį, o filmuojama vaizdo medžiaga tiesiogiai transliuojama internetu per www.scena.lt ar bet kurią kitą interneto svetainę. „Penki TV“ naudojama technologija OTT (angl. Over the Top) nepriklauso nuo įrenginio tipo ir žiūrovo buvimo vietos. Transliacijas galima stebėti per kompiuterius, planšetes, išmaniuosius telefonus. Sistema gali vienu metu transliuoti vaizdo medžiagą skirtingais formatais ir kokybe.

Taigi, žiūrovams tereikia bet kuriame įrenginyje įsijungti interneto svetainę, į kurią nukreipta transliacija, ir mėgautis įspūdingiausiomis renginio akimirkomis. Malonių įspūdžių!

Susiję straipsniai

Praneškite apie savo renginį visam pasauliui: I dalis, pasiruošimas renginiui