VGTU gavo teisę vykdyti užsienio kvalifikacijų akademinį pripažinimą

Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) suteikta teisė vykdyti išsilavinimo ir kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu ir įgytų pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas, akademinį pripažinimą. 

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) posėdyje buvo pripažinta, kad VGTU turi užsienio kvalifikacijų vertinimui ir akademiniam pripažinimui reikalingą personalą, užsienio kvalifikacijai pripažinti reikalingus informacijos šaltinius ir prieigas prie jų, tinkamą priimtų ir užsienyje įgijusių išsilavinimą studentų skaičių ir įvairovę. Taip pat universitete numatyta sprendimų priėmimo kokybės užtikrinimo sistema. 

Nuo šiol užsienio piliečiams, stojantiems į universitetą, jau nebereikės kreiptis į Studijų kokybės vertinimo centrą (toliau – SKVC) dėl užsienyje įgyto išsilavinimo pripažinimo. Tai atlikti galės VGTU darbuotojai. 

„Siekdami užtikrinti kvalifikacijų veiklos kokybę, kvalifikacijų vertinimą ir pripažinimą VGTU vykdys į būsimą studentą orientuotą pripažinimą, remdamasis Lisabonos pripažinimo konvencijos nuostatomis ir principais. Visi pareiškėjai turi teisę į teisingą jų kvalifikacijų vertinimą per pagrįstą laiką pagal skaidrias, nuoseklias bei patikimas procedūras ir be jokios diskriminacijos“, – apie vertinimo principus sakė VGTU Tarptautinių studijų centro direktorė Birutė Tamulaitienė.

Paraišką dėl teisės suteikimo vykdyti užsienio kvalifikacijų akademinį pripažinimą pateikė VGTU Tarptautinių studijų centras. Jis nuosekliai kaupė patirtį užsienyje įgytų kvalifikacijų pripažinimo srityje. Jau nuo 2006 metų darbuotojai dalyvavo SKVC organizuotuose mokymuose, diskusijose, tarptautinėse konferencijose. Nuo 2012 metų VGTU kaip partneris dalyvavo SKVC projekte „Užsienio institucijose įgytų, susijusių su aukštuoju mokslu, kvalifikacijų akademinio pripažinimo sistemos tobulinimas (KAPRIS)“.