„Lenovo“ išmaniuosius telefonus gamins „Motorola“


Įmonė „Lenovo“ paskelbė, kad iš esmės keis išmaniųjų telefonų gamybos verslo modelį. Finansinio ketvirčio, kuris baigėsi liepos 30 d., duomenimis, „Lenovo“ pajamos krito 51 proc. – iki 105 mln. JAV dol.

Išmaniųjų telefonų gamyba bus patikėta bendrovės „Motorola“ specialistams. 2014 m. pradžioje įmonė iš „Google“ įsigijo „Motorola Mobility“ skyrių. Nuo šiol „Lenovo“ telefonų šeima bus atnaujinama dažniau, bet kartą į pusmetį. Produktų pasirinkimas bus mažesnis, tačiau jie bus patogesni, paprastesnio valdymo. Tikimasi, kad tokia strategija padės įmonei išlaikyti konkurencingumą.

Antrojo šių metų ketvirčio duomenimis, „Lenovo“ yra penktoje išmaniųjų telefonų gamintojų sąrašo vietoje. Ji nusileido ne tik „Samsung“ ir „Apple“, bet ir kinų bendrovėms „Huawei“ bei „Xiaomi“, užimdama 4,8 proc. rinkos. Pernai per tą patį laikotarpį įmonės dalis sudarė 5,2 proc. „Lenovo“ į rinką per tris mėnesius pristatė 16,2 mln. išmaniųjų telefonų. Iš viso praeitą ketvirtį prekyboje pasirodė apie 337,2 mln. išmaniųjų telefonų, t. y. 11,6 proc. daugiau nei pernai.