Slaptažodžiai – nebeefektyvus informacijos apsaugos būdas

Mobiliosios autentifikavimo sistemos „LaunchKey“ tyrimų duomenimis, 84 proc. naudotojų sutinka atsisakyti slaptažodžių, o 76 proc. įsitikinę, kad jų informacija bus dar saugesnė naudojant alternatyvius autentifikavimo būdus.

Beveik pusė apklaustųjų (46 proc.) teigia, kad turi prisiminti mažiausiai 10 prisijungimo slaptažodžių. 68 proc. prisipažįsta, kad naudoja tą patį slaptažodį keletui skirtingų prisijungimų.

Be to, 77 proc. žmonių teigia, kad dažnai pamiršta slaptažodžius arba juos kur nors užsirašo, kad nepamirštų. Respondentai skundžiasi, kad juos ypač erzina sistemos, reikalaujančios sukurti unikalų slaptažodį su tam tikru skaičiumi ženklų, kurį periodiškai reikia vėl keisti į naują. 27 proc. apklaustųjų prisipažino, kad yra pasakę savo slaptažodžius draugams.

Tyrimo metu respondentų taip pat buvo klausiama, kokiomis organizacijomis jie labiausiai pasitiki. 52 proc. sakė, kad nepasitiki mažmeninės prekybos parduotuvėmis.

43 proc. abejojo savo duomenų saugumu apsiperkant el. parduotuvėse. 48 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad bankai geriausiai saugo naudotojų asmeninę informaciją.