Švietimo ir mokslo ministrės susitikime su Lietuvos pramoninkų konfederacija – aktualūs švietimo klausimai

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ministerijoje susitiko su Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) prezidentu Robertu Dargiu, kitais LPK nariais ir aptarė aktualius švietimo klausimus bei bendradarbiavimą su verslo subjektais.

„Darbdaviai kviečiami dalyvauti rengiant studijų krypčių aprašus, įtraukiami į studijų programų komitetus, dalyvauja mokyklų valdymo tarybose. Su verslininkų asociacijos esame pasirašę 8 sutartis dėl bendradarbiavimo prognozuojant darbuotojų poreikį, organizuojant praktikas,  rengiant profesinio mokymo programas ir įgyvendinant profesinio mokymo įstaigose, taip pat vertinant profesinio mokymo programas baigusių mokinių kompetencijas. Turime dar glaudžiau bendradarbiauti ir ieškoti daugiau galimybių, kaip verslininkai galėtų padėti, patardami ar imdamiesi konkrečių veiksmų“, - sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Susitikimo metu kalbėta apie profesinį orientavimą bei ugdymą, mokytojų rengimą, jų motyvacijos, prestižo kėlimą, naujų kompetencijų ugdymą. Spalio mėnesį turėtų būti parengta naujoji mokytojų atestacijos tvarka, kuri bus susisieta su mokinių pažanga, taip pat ruošiami mokyklų vadovų atestacijos nuostatų pakeitimai.