Per „Ingenico“ mokėjimo terminalus galima atsiskaityti bitkoinais

Netrukus parduotuvės galės priimti atsiskaitymus bitkoinais per įprastus mokėjimo terminalus. Ši funkcija įgyvendinama bendradarbiaujant didžiausiam pasaulyje mokėjimo terminalų gamintojui „Ingenico“ ir virtualiosios valiutos tiekėjui „BitPay“. Tai pirmasis projektas, kuris sujungs virtualiuosius mokėjimus su tradiciniais terminalais.

Kol kas bitkoinai dažniausiai naudojami susimokėti už prekes per internetą. „Ingenico“ ir „BitPay“ kartu įgyvendinamas projektas bus ypač patogus mažmenininkams. Bandomoji produkto versija buvo pristatyta šiuo metu Barselonoje vykstančioje parodoje „Blockchain Week“.

Virtualiosios valiutos mokėjimus priims „ICT250“ modelio terminalai. Kaip tai veiks? Iš pradžių pardavėjas įrašys į terminalą užsakymo sumą vietine valiuta. Tuomet terminalas sugeneruos QR kodą, kuriame bus užšifruotas bitkoinas. Po to pirkėjas nuskenuos jį savo išmaniuoju telefonu ir atsiskaitys naudodamasis mobiliąja pinigine.

„Ingenico“ siekia pasiūlyti visus įmanomus atsiskaitymo būdus, taip pat garantuoti finansinių operacijų saugumą pirkėjui ir pardavėjui“, – sakė „Ingenico“ vykdomasis direktorius Migelis Anchelis Ernandesas.