Čekijos studentai mokysis biržos paslapčių

Čekijos bankas „Fio Banka“ kartu su birža RM-SYSTÉM 20-yje Čekijos ir Slovakijos aukštųjų mokyklų ėmėsi įgyvendinti projektą „Studentbroker“, kurio tikslas mokyti studentus biržos operacijų principų.

Abiejų šalių teritorijoje toks projektas vykdomas jau 13 kartą. Studentai čia gali susipažinti su investicinių operacijų vykdymo biržoje praktika. „Studentbroker“ – tai mobilioji programa, kuri realiuoju laiku dubliuoja visus procesus, vykstančius Čekijos, JAV, Vokietijos ir Lenkijos biržose. Kiekvienas studentas, dalyvaujantis programoje, gali sukurti savo virtualią sąskaitą su 1 mln. kronų balansu, skirtų akcijų operacijoms, ir 50 tūkst. JAV dolerių derivatyvų sandoriams.

Studentams „Studentbroker“ taps studijų dalimi, o dėstytojams – galimybe įvertinti savo studentų žinias. Sėkmingiausiai su investicijomis dirbę studentai bus apdovanoti banko piniginiais prizais.

Tiems, kas nestudijuoja, bet taip pat nori daugiau sužinoti apie biržų darbą, bankas organizuoja specialius atskirus mokymus (Škola investování).