Prasideda Metinis ekonomikos forumas

Globalioje ir nuolat besikeičiančioje ekonomikoje labai svarbu sukurti tvaraus augimo pamatus tam, kad galėtume sėkmingai kurti Lietuvos gerovę. Šiame kontekste konkurencingumas, kuris apibrėžiamas kaip institucijų, politikos ir kitų faktorių, lemiančių šalies produktyvumo lygį, visuma, yra pagrindinis ekonomikos augimo ir klestėjimo variklis. Todėl būtina rimtai atkreipti dėmesį į Lietuvos konkurencingumą, kaip į tą pagrindinį faktorių, lemiantį Lietuvos ekonomikos ir socialinį augimą.

Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) š. m. gruodžio 1 d. organizuoja Metinį ekonomikos forumą, kuriame, remdamasi Pasaulio ekonomikos forumo (organzuojančio plačiai žinomus Davoso forumus Šveicarijoje) parengta „Globalaus konkurencingumo ataskaita“, kartu su Pasaulio ekonomikos forumo ekspertais bei pasaulio konkurencingiausių šalių – Šveicarijos, Vokietijos, JAV ir kt. – verslo lyderiais diskutuos apie pasaulio, Europos šalių, o tarp jų ir Lietuvos, konkurencingumo pažangą bei problemas.

Konferencijos programa

Kasmet Pasaulio ekonomikos forumo apskaičiuojamas „Globalaus konkurencingumo indeksas“ matuoja konkurencingumo lygį daugiau nei 140 pasaulio valstybių. Jis įvertina tokius faktorius: institucijų kokybė, transporto bei informacijos ir komunikacijos technologijų infrastruktūra, švietimas, rinkos efektyvumas (prekių, darbo ir finansų), taip pat šalies gebėjimas diegti naujoves. Indeksas įvertina daugiau nei 15 tūkstančių verslininkų visame pasaulyje nuomonę bei naudojasi įvairiais makroekonominiais indikatoriais panaudojant tarptautinių organizacijų duomenis, todėl tai yra vienas iš išsamiausių konkurencingumo tyrimų, naudojamas politikų, verslo strategų ir kitų suinteresuotų asmenų kaip įrankis, siekiant geriau suprasti pagrindinius konkurencingumo variklius ir kliūtis kiekvienos šalies bei pasauliniu mastu.

Forumo metu Vilniuje bus diskutuojama šiomis temomis:

Forumo dalyviai turės galimybę pirmą kartą tiesiogiai klausytis ir diskutuoti kartu su Pasaulio ekonomikos forumo vadovais, ekspertais bei konkurencingiausių pasaulyje Šveicarijos, Vokietijos, JAV bei kitų šalių atstovais ir Lietuvos verslo, politikos bei ekonomikos lyderiais.

Tiesioginė forumo transliacija svetainėje www.scena.lt. Transliaciją užtikrina „Penki TV“.