Nuo šiol rūšiuoti atliekas padės mobilioji programėlė

Draugų ar artimųjų namuose vis dažniau galima pastebėti popieriui, plastikui ir stiklui skirtas šiukšlių dėžes ir išgirsti kalbas apie tai, kad jie atsakingai rūšiuoja atliekas – rūpinimasis sveika aplinka ir gamta tampa kasdieniu įpročiu vis didesniam lietuvių ratui. Tačiau, nepataisomai sugedus ar morališkai pasenus vienam ar kitam buities prietaisui, paaiškėja, kad daugumadar vis nežino, kaip ir kur galima greitai pašalinti elektroninės technikos prietaisus. Šią problemą ėmėsi spręsti Elektronikos platintojų asociacija, nusprendusi sukurti naują mobiliąją programą „Rūšiuoklis“.

Įjungus programėlę tereikia nustatyti norimo išmesti prietaiso rūšį, nurodyti pageidaujamą vietą arba leisti navigacijos įrenginiui aptikti jūsų telefono buvimo vietą ir „Rūšiuoklis“ kaipmat parodys artimiausius prietaiso surinkimo taškus. Taip pat mobiliojoje programėlėje  veikia įspėjimo funkcija, kuri leidžia naudotojui pranešti apie tam tikrus konteinerio gedimus ar perpildymą ir taip paspartinti atliekų išvežimą.

Jau nuo lapkričio pradžios iš „Google Play“ programų parduotuvės programėlę gali atsisiųsti kiekvienas išmaniojo telefono, palaikančio „Android“ operacinę sistemą, naudotojas.