Įsitikinkite stebinančiu pianisto A. Gryniuko pirštų miklumu

2016 m. vasario mėnesį Lietuvoje lankysis fortepijono magu kritikų vadinamas pianistas Aleksejus Gryniukas.

Su soline programa į Lietuvos sales Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje sugrįžtantis atlikėjas gerai pažįstamas Lietuvos publikai, tačiau nedaugelis žino, kad pianistas beveik prieš dešimtmetį po nelaimės išgyveno komos būseną ir mažai kas tikėjo, jog jis apskritai judės.

„Vidinis degimas muzika ir mintys apie ją padėdavo užmiršti skausmus. Po šešių mėnesių nepaisydamas daktarų įspėjimų vis dėlto išėjau į sceną su ramentais ir sugrojau koncertą, nors prisipažinsiu, kad kūnui tai buvo labai skausminga patirtis. Kartais didžiulė aistra padaro stebuklus ir gali ant kojų pastatyti net sunkiausią ligonį“, – sako A. Gryniukas.

Londone gyvenantis ukrainiečių kilmės pianistas savo karjerą pradėjo nuo šešerių metų. Šiandien koncertuoti jis kviečiamas į garsiausias pasaulio sales, garsius festivalius, jo koncertų įrašai transliuojami daugelyje pasaulio radijų ir televizijų. A. Gryniukas yra pelnęs tarptautinių konkursų pripažinimą, užėmė pirmąją vietą Diagilevo konkurse Maskvoje, Vladimiro Horowitzo konkurse Kijeve, Pianistų konkurse Šanchajuje Kinijoje.

Pianisto rankos ir pirštai skrieja fortepijono klaviatūra tokiu greičiu, kad jų net nesimato. Tie, kurie stebėjo tik muzikanto vaizdo įrašus, abejoja, ar žmogus taip gali groti.

Vasario 10 d. A. Gryniukas koncertuos Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje. Pianistas atliks S. Rachmaninovo ir M. Musorgskio kūrinius. Tie, kurie negalės pamatyti virtuozo pasirodymo gyvai, galės stebėti jo tiesioginę transliaciją per internetą ir įsitikinti ypatingais pianisto sugebėjimais. Transliaciją vasario 10 d., 19 val., stebėkite interneto svetainėje www.scena.lt. Ją įgyvendina „Penki TV“.

„Į Lietuvą sugrįžtu tarsi į namus. Su skirtingomis programomis lankiausi šioje šalyje berods šešis kartus. Groti čia yra nepaprastai gera, nes visuomet junti, kaip tave seka ir priima klausytojai. Jų širdys labai atviros ir žingeidžios, o tai sukuria ypatingą aurą salėje“, – sakė koncertui besiruošiantis A. Gryniukas.

2015 m. spalio mėnesį  „Penki TV“ per internetą transliavo Vilniuje vykusį tarptautinį klasikinės muzikos festivalį „Intermezzo“, kuriame koncertavo ir A. Gryniukas. Stebėkite koncerto vaizdo įrašą >>