Bendrija „Viltis“ kviečia į draugystės šventę

Š. m. gegužės 11 dieną Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“ Vilniuje rengia tradicinę draugystės ir kaimynystės šventę „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“. Renginys vyks šalia ilgametės bičiulės ir rėmėjos įmonių grupės „Penki kontinentai“ pastato, loftų miestelio „Loft Town“ teritorijoje (Kareivių g. 2C).

Septintą kartą rengiamos šventės tikslas – mažinti sutrikusio intelekto žmonių socialinę atskirtį, skatinti bendravimą, keisti neigiamą visuomenės nuostatą ir klaidingą požiūrį į sutrikusio intelekto žmonių gebėjimus.

Asociacijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova džiaugiasi, kad šventė jau tapo gražia tradicija: „Džiaugiamės, kad turime daug bičiulių ir puikią progą pasidžiaugti draugyste, pasidalinti tuo, ką sugebame, ką patys sukuriame.“

Renginyje sutrikusio intelekto žmonės ir jų tėvai, atvykę iš įvairių Lietuvos kampelių, bendrauja vieni su kitais ir su kaimynystėje gyvenančiais bei dirbančiais žmonėmis, kartu šoka, dainuoja ir dalijasi savo kūryba. Šventėje taip pat prekiaujama neįgaliųjų rankdarbiais, meno kūriniais. Pasveikinti su švente į renginį atvyksta įvairių organizacijų, verslo struktūrų, valstybinių institucijų, tarptautinių įstaigų atstovai.

Šiemetinis renginys „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“ skirtas Motinos dienai kaip padėka visoms mamoms už meilę, globą ir kantrybę. Šventės pradžia – 11 val.

Apie pernai vykusią šventę