Darbą pradėjo nauja Finansų rinkų komisija

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidiumo posėdžio nutarimu suformuota nauja Finansų rinkų komisija. Jos pirmininku paskirtas Lietuvos bankų asociacijos prezidentas ir LVK viceprezidentas Stasys Kropas.

LVK Finansų rinkų komisijos tikslas – siekti patikimos ir veiksmingos, atviros ir rinkos principais pagrįstos, šalies finansų sistemos funkcionavimo, gerinti finansavimo priemonių prieinamumą verslui ir gyventojams, skatinti valdžios institucijas turėti aiškią finansų sektoriaus raidos viziją, planuoti ir įgyvendinti priemones įvairių formų finansinio tarpininkavimo paslaugų plėtrai.

Komisija vertins ir teiks išvadas dėl finansų sektoriui svarbių teisės aktų projektų, ES ir Lietuvos institucijų reguliacinių iniciatyvų, sieks, kad vyktų glaudus ir skaidrus reguliuotojų dialogas su rinkos dalyviais ir socialiniais partneriais, reguliacinės ir administracinės naštos mažinimo, privalomo reguliavimo priemonių poveikio verslui ir ekonomikai, vienodų reguliavimo reikalavimų panašioms vykdomoms veikloms sritims.