LRS Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas pritarė LEU ir VDU jungimuisi

2016 m. gegužės 25 d. Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete buvo svarstomas klausimas dėl Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) jungimosi.

Per komiteto posėdį pasisakė LEU rektorius akademikas Algirdas Gaižutis ir VDU rektorius profesorius Juozas Augutis. Šiame posėdyje LEU taip pat atstovavo Senato pirmininkas prof. Audronius Vilkas, Tarybos pirmininko pavaduotojas prof. Eugenijus Jovaiša, mokslo ir plėtros prorektorius prof. Aivas Ragauskas. Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas pritarė LEU ir VDU jungimuisi.

Lietuvos edukologijos universiteto steigėjas  –  Lietuvos Respublikos Seimas. Lietuvos edukologijos universitetas yra seniausia tradicinė pedagogus rengianti Lietuvos Respublikos aukštoji mokykla, įsteigta 1935 m. Lietuvos Respublikos Prezidento Antano Smetonos paskelbto Pedagoginių institutų įstatymo pagrindu. Universiteto misija yra aukščiausios kvalifikacijos švietimo specialistų, mokslininkų ir taikomosios mokslinės veiklos specialistų rengimas ir visuomenės edukacija, pagrįsta šiuolaikine asmenybės ugdymo filosofija, naujausiomis mokslo žiniomis ir darnaus šalies vystymosi principais.