Nori pasikalbėti – pridėk pirštą prie ausies

„Samsung“ priklausanti Pietų Korėjos įmonė „Innomdle Lab“ kuria išmanųjį laikrodį, kurį dėvėdamas žmogus galės paskambinti telefonu tiesiog pridėjęs prie ausies pirštą.

Į laikrodžio apyrankę įdiegta „Tiptalk“ technologija. Laikrodis susietas su išmaniuoju telefonu, iš kurio garsas vibravimo būdu perduodamas į laikrodį dėvinčiojo kūną, t. y. priglaudęs šalia ausies pirštą, žmogus gali girdėti pašnekovą.

Pasak gamintojų, įrenginys geba blokuoti pašalinį triukšmą, todėl kalbėtis telefonu galima ir triukšmingose vietose: metro, koncertuose ir sporto varžybose.   

„Idėja šovė į galvą po to, kai vienas pažįstamas pasiskundė savo išmaniuoju laikrodžiu. Jam nepatiko tai, kad aplinkiniai girdi jo pokalbį“ , – pasakojo „Innomdle Lab“ direktorius Choi Hyun Chul. Tiesa, aplinkiniai ir šiuo atveju girdės vieną pokalbio pusę.

Išmanusis laikrodis suderinamas su „Android“ ir  iOS, o prie išmaniojo telefono jungiamas per „Bluetooth“. Planuojama pritaikyti įrenginį ir „Apple“. Pranešama, kad „Tiptalk“ prekyboje pasirodys 2016 metų pabaigoje.