„Euromoney“ banko „Citadele“ pokyčius pripažino geriausiais Vidurio ir Rytų Europos bankininkystės sektoriuje

Remdamasis 2016 m. tyrimo „Euromoney Awards of Excellence“ rezultatais, prestižinis žurnalas „Euromoney“ „Citadele“ banko pokyčius pripažino „Geriausia Vidurio ir Rytų Europos banko transformacija“ (angl. Central and Eastern Europe’s Best Bank Transformation). Liepos 6 d. ceremonijoje, vykusioje Londono Taueryje, žurnalo „Euromoney“ atstovai pasveikino 600 bankininkų iš viso pasaulio.

„Restruktūrizuoto, rekapitalizuoto ir atnaujinto „Citadele“ banko nebegalima laikyti nesėkmingu skolintoju, išgyvenusiu „Parex“ banko žlugimą. Dabar „Citadele“ padėtis yra puiki ir bankas gali prisidėti prie Latvijos ekonomikos atsigavimo“, - rašoma žurnalo pranešime.

„Per šešerius metus po banko restruktūrizavimo, gerindami rezultatus ir išduodami naujus kreditus į Baltijos regiono ekonomiką įnešėme daugiau nei milijardą eurų. Netiesiogiai sukūrėme šimtus naujų darbo vietų įmonėse, kurioms suteikėme galimybių augti. Šis aukščiausio lygio įvertinimas tik patvirtina mūsų darbuotojų ir akcininkų profesionalumą. Tai taip pat yra aukštų verslo siekių, kuriais vadovaujamės, įvertinimas, rodantis, kad einame teisinga kryptimi. Norime, kad paklausus, kuris bankas Baltijos šalyse yra geriausias gyventojų ir mažų bei vidutinių įmonių aptarnavimo srityje, pirmas atsakymas būtų - „Citadele“, – sako „Citadele“ banko Latvijoje valdybos pirmininkas Guntis Belavskis.

Apdovanojimai „Euromoney Awards of Excellence“ pirmąkart surengti 1992 m., o šių metų apdovanojimų ceremonija yra jubiliejinė – 25-oji. „Euromoney“ komisiją sudaro žurnalistai, redaktoriai ir patyrusi tyrėjų, vykdančių nuodugnius bankininkystės ir kapitalo rinkų tyrimus, komanda. Apdovanojimai teikiami keleto regionų bankams, o tyrimai apima 100 šalių visame pasaulyje.