„Swedbank“ Lietuvoje pristato pirmąsias bekontaktes korteles

„Swedbank“ pirmasis Lietuvoje pristato naują atsiskaitymų technologiją – bekontaktes mokėjimų korteles. Atsiskaitant už mažiau nei 10 eurų, tokią kortelę pakaks tik priglausti prie kortelių skaitytuvo, PIN kodo įvesti nereikės. Numatoma, kad greitesni atsiskaitymai prekybos vietose padės mažinti eiles, o prekybininkams leis padidinti klientų srautų pralaidumą.

„Stebėdami vartotojų nuotaikas matome, kad gyventojai į naująsias technologijas žiūri palankiai ir nori jas išbandyti. Mūsų inicijuota apklausa parodė, kad nors lietuviškų bekontakčių kortelių rinkoje dar nėra, daugiau nei pusė gyventojų jau yra apie jas girdėję, o 57 proc. iš jų norėtų tokią kortelę turėti asmeniškai. Šiuo metu bekontakčių mokėjimų technologija sparčiai populiarėja visoje Europoje, todėl matome palankų metą pradėti ją diegti ir mūsų šalyje,“ – teigia „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Pirmosios, jaunimui skirtos bekontaktės „Swedbank“ mokėjimo kortelės pasirodys rugpjūčio 22 d. Kitų tipų bekontaktes debeto ir kredito korteles „Swedbank“ numato pradėti leisti nuo spalio mėnesio. Norintieji gauti pranešimą apie galimybę užsisakyti bekontaktes korteles, gali jau dabar registruotis „Swedbank“ interneto banke.