„Apple“ kuria namus valdysiantį išmanųjį garsiakalbį

Bendrovė „Apple“ jau dvejus metus kuria modernų įrenginį, skirtą išmaniesiems namams. Tai išmanioji garso kolonėlė, galinti balso komandomis įjungti namų elektros prietaisus, atrakinti spynas, įjungti šviesą ar atitraukti užuolaidas. Ji veikia „Siri“ sistemos pagrindu.

Tikimasi, kad prietaisas bus toks pat sėkmingas ir populiarus kaip 2014 m. išleistas išmanusis laikrodis „Apple Watch“.

Pranešama, kad „Apple“, naudodama tobulesnes mikrofono ir garso kolonėlių technologijas, siekia nukonkuruoti „Amazon“ išmanųjį įrenginį „Echo“ ir „Google Home“.

Prie įrenginio gamybos taip pat prisideda jaunos įmonės, kuriančios veido atpažinimo priemones – „Faceshift“ ir „Emotient“. Šios priemonės leis nustatyti, koks ir kokios emocinės būklės žmogus įeina į kambarį. Jos bus naudojamos kaip išmaniojo garsiakalbio priedai.

Manoma, kad išmanioji garso kolonėlė ne tik kontroliuos, kaip veikia namų įranga. Ji galės apdoroti sistemos „Siri“ komandas, kurios prieinamos per „iPhone“. Ji perskaitys el. laiškus, įkels balsu skaitomą žinutę į socialinius tinklus, gros mėgstamą muziką. Garsiakalbis taip pat galės veikti kaip žadintuvas ir laikmatis – garsu primins, kad reikia keltis ar atlikti kažkokį darbą.

2014 m. „Apple“ išleido sistemą „HomeKit“, kuri padeda valdyti „Apple“ namų buities prietaisus.