Paskelbtas iškilios mokslininkės, pedagogės Meilės Lukšienės premijos laureatas

Spalio 3 d.  Švietimo ir mokslo ministerijoje Meilės Lukšienės premijos skyrimo komisija paskelbė daktarės Meilės Lukšienės premijos laureatą. Šių metų laureatu tapo Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos fizikos mokytojas Antanas Kalinauskas. Mokytojas šioje mokykloje  dirba nuo 2011 metų. Pedagogas taip pat moko fizikos ir Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos mokinius, dirba Alytuje su specialiųjų poreikių vaikais Lietuvos specialiosios kūrybos draugijoje „Guboja“, moko juos konstravimo.

Sveikindama laureatą ir renginyje dalyvavusius jaunuosius pedagogus  artėjančios Mokytojo dienos proga, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė linkėjo kūrybiškumo, pasitikėjimo savo jėgomis ir naujų idėjų.

Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla, pristatydama A.Kalinausko kandidatūrą šiai premijai, teigia, kad šis mokytojas tiesiog gyvena humanizmo demokratijos, kūrybiškumo, pilietiškumo vertybėmis, savo pavyzdžiu ugdydamas, įkvėpdamas mokinius, kolegas.

A. Kalinauskas yra kūrybiškas fizikos mokytojas. Jo pamokos ne tik įdomios ir skatina siekti aukštesnių rezultatų. Jose daug tyrinėjama, išsiaiškinama, sukuriama aplinka, kurioje mokinys mokosi gyventi, o teorinius dalykus bando pritaikyti praktikoje. Taip mokiniai mato fizikos kaip dalyko prasmę. Mokytojas turi individualią vertinimo sistemą. Fizikos pertrauka mokykloje prilygsta gerai pamokai: mokytojas su pagalbininkais demonstruoja prietaisų veikimo principus. Netradicinių veiklų metu mokiniai yra sukūrę įvairių žaidimų inventoriaus (kojūkai, lankai, mėtymo žiedai).

A. Kalinauskas – puikus auklėtojas, propaguojantis sveikos gyvensenos idėjas, puoselėjantis tautiškąsias ir žmogiškąsias vertybes. Jis aktyvus skautų draugijos narys, vadovauja Alytaus krašto skautų stovyklai. Mokytojas įvairių mokykloje vykstančių projektų organizatorius ir dalyvis.

Premija ir laureato diplomas Antanui Kalinauskui bus įteikti Lietuvos televizijoje (S.Konarskio g. 49) vyksiančio koncerto, skirto Tarptautinei mokytojo dienai, metu.