„Plume“ pristatė naujo tipo „Wi-Fi“ sistemą

Bendrovė „Plume“ pristatė ryšio technologijų naujovę – naują „Wi-Fi“ sistemą, kuri sudaryta iš miniatiūrinių imtuvų, sujungtų į bendrą vieno namo ar vieno kambario tinklą. Pagrindinis tokios sistemos privalumas – pigus būdas užtikrinti autonomišką, pakankamo galingumo tinklą.

Tokia „Wi-Fi“ ryšio sistema naudoja neįprastus kompaktiškus imtuvus, kurie leidžia aprūpinti ryšiu bet kokį kambarį. Namams skirta sistema protingai paskirsto išteklius, atsižvelgdama į ryšio poreikius.

Skirtingai nuo įprastų „Wi-Fi“ imtuvų, naujoji sistema padeda išvengti namuose ne ryšio zonų, kurios dažnai pasitaiko gyvenantiems užmiestyje ar daugiaaukščiuose pastatuose. „Plumе“ sistema skirta padengti ryšiu ne didelei zonai, o būtent kryptinei erdvei.

Kiekvienas imtuvas jungiamas į maitinimo tinklą, o po to susijungia į bendrą „Wi-Fi“ sistemą. Sistemos kūrėjai tvirtina, kad toks „Wi-Fi“ sprendimas pigesnis, nes imtuvų išlaidos nedidelės, o visi kiti darbai atliekami per virtualų „Plume“ serverį (debesį).

„Plume“ generalinis direktorius Fachri Diner teigia, kad sistema naudoja ne standartinius tinklo protokolus, o savo specializuotą sistemą, kuri esant būtinybei gali dubliuoti „Wi-Fi“ kanalus nesukeldama trikdžių. Sistema gali išskirti prioritetinius ryšio kanalus, kurie leistų dirbti didele ryšio sparta, pvz., jei reikia apdoroti kokybišką vaizdo turinį.

Oficialiai „Plume“ planuoja naująja „Wi-Fi“ sistema pradėti prekiauti 2017 m. vasarą, tačiau jau dabar ją galima užsisakyti bendrovės interneto svetainėje.