SEB bankas finansų konsultacijas privatiems klientams nuo šiol teiks ir internetu

SEB bankas pradeda teikti finansų konsultacijas internetu privatiems klientams – jos metu bus nustatomi kliento poreikiai, tikslai ir sudaromas asmeninis finansų planas. Bendraudami internetu banko klientas ir konsultantas matys vienas kitą kompiuterio ekrane, realiuoju laiku galės konsultuotis, susirašinėti žinutėmis ir kartu pildyti reikiamus dokumentus.

„Klientai vis dažniau pageidauja būti aptarnaujami ten, kur jiems patogu, nebūtinai banko skyriuje. Jie vertina patogumą, greitį ir efektyvumą, taigi finansinius klausimus dažniausiai yra linkę tvarkyti internetu. Būtent todėl tikimės, kad finansų konsultacijų internetu skaičius jau artimiausiu metu sudarys apie penktadalį visų tokio tipo asmeninių finansų konsultacijų, teikiamų SEB banke, o vėliau šis skaičius tik didės“, – sako SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

Nuotoliniu būdu pasitarti su banko konsultantu bus paprasta – pakaks su banko vadybininku sutarti konsultacijos laiką, prisijungti prie SEB interneto banko ir aktyvinti vadybininko atsiųstą nuorodą. Konsultacijos metu tie klientai, kurie naudojasi mobiliuoju parašu, galės pasirašyti ir reikiamus dokumentus. Norint užsiregistruoti į finansų konsultaciją internetu, reikia kreiptis visą parą veikiančiu telefonu 1528.

Finansų konsultacijų internetu technologinį sprendimą SEB bankas sukūrė bendradarbiaudamas su įmone „Ericsson“. Šios nuotolinės konsultacijos buvo pernai testuojamos su SEB banko klientais, kurių atsiliepimai padėjo toliau tobulinti šią paslaugą.

Šiuo metu finansų konsultacijos internetu paslauga gali naudotis tie SEB banko klientai, kurie turi mobilųjį parašą, tačiau planuojama, kad ateityje ši paslauga bus teikiama ir tiems klientams, kurie naudojasi kitomis identifikavimo internetu priemonėmis.