Australijoje bus galima susimokėti piršto atspaudu arba asmenuke

„Mastercard“ paskelbė, kad naudos programą „Mastercard Identity Check“ įgyvendinti biometriniams atsiskaitymams Australijoje. Klientai, naudodamiesi veidų atpažinimo ir pirštų atspaudų technologija, galės atlikti mokėjimus per mobiliuosius įrenginius.

„Mastercard“ taip pat kuria programinę sąsają, kuri leis finansinėms įstaigoms integruoti šiuos biometrinės apsaugos elementus į savo programas. Programinė įranga pritaikyta sistemoms „iOS“, „Android“ ir „Windows Phone“.

Siekdama užtikrinti saugumą „Mastercard“ programa neišsaugo piršto atspaudo nei asmens veido nuotraukos mobiliajame įrenginyje. Ji skenuoja pirštų atspaudą ir naudotojo veidą, o po to algoritmas sukuria skaitmenų seką, kuri skaitmeniniu būdu perduodama kreditinę kortelę išdavusiai bendrovei. Ši bendrovė palygina gautą skaitmeninę seką su duomenų bazėje turimu šifru.

Programa „Identity Check“ pirmą kartą  buvo išbandyta ir įdiegta 2016 m. Kanadoje ir JAV. Kada tiksliai ji bus pradėta naudoti Australijoje, kol kas neskelbiama.