Apdovanotos gražiausius lietuviškus pavadinimus turinčios įmonės

Tarptautinės gimtosios kalbos dienos proga Valstybinė kalbos inspekcija devintą kartą surengė Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursą.

Valstybinės kalbos inspekcijos pirmininkas Donatas Smalinskas renginio dalyviams sakė, kad konkurso tikslas – skatinti verslininkus rinktis lietuviškus, taisyklingus, įdomius, originalius vardus.

LR Kultūros ministrės patarėjas Evaldas Stankevičius pabrėžė lietuviškų įmonių pavadinimų svarbą ir jų prasmę puoselėjant gimtąją kalbą, pasidžiaugė, kad verslininkai supranta žodžio prasmę ir galią. 

Renginio metu sveikinimo kalbą sakė ir Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas.   

Iš beveik 11 tūkst. praėjusiais metais įregistruotų įmonių Kalbos inspekcija išrinko 14 gražiausių: MB „Apkabink mėnulį“, UAB „Pusė karalystės“, UAB „Tiesios kreivės“, UAB „Vėjo žingsniai“ ir MB „Teisingumo vartai“ iš Vilniaus, UAB „Duomenų palėpė“, UAB „Ližė smaližė“ iš Kauno, UAB „Juodaragis“ ir MB „Juostė“ iš Šiaulių, UAB „Šimtalapė“ iš Alytaus, UAB „Cinamono rūkas“ iš Anykščių, MB „Dūzgutis“ iš Kauno rajono, MB „Žydėjimas vyšnios“ iš Šilalės rajono, UAB „Balta sala“ iš Trakų rajono.