„Samsung“ plečia bekontakčių atsiskaitymų prieinamumą

„Samsung Electronics“ siekia integruoti NFC lustus į kuo daugiau skirtingų įrenginių: laikrodžius, apyrankes, raktų pakabukus ir kitokius aksesuarus.  Įmonė investuoja į platformą „Contactless Companion Platform“ (CCP), kuri leistų bekontakčius atsiskaitymus diegti į bemaž visus aksesuarus, ne tik į tuos, kurie pritaikyti NFC.

Įgyvendinant CCP projektą, bendradarbiaujama su Šveicarijos finansų bendrove „Smartlink“ ir mokėjimo terminalų gamintoja  „Ingenico“. Pagrindinė „Samsung“ užduotis – padaryti bekontakčius atsiskaitymus prieinamus netgi tiems, kurie neturi bankinės sąskaitos. Į dėvimuosius įrenginius ir įvairius aksesuarus planuojama įtaisyti miniatiūrinius NFC lustus.

Anot „Samsung Electronics“ NFC technologijų skyriaus direktoriaus Jorgas Suši, įmonė siekia bekontakčio atsiskaitymo funkcija sudominti kuo daugiau dėvimųjų įrenginių gamintojų ir įtraukti juos į projektą. „CCP pranašus tuo, kad gamintojams nereikės iš esmės keisti įrenginių konstrukcijos, tik įtaisyti į juos miniatiūrinį lustą, kuris leis įgyvendinti atsiskaitymus. Lustas gali būti valdomas išmaniuoju telefonu per programą, susietą su bankinėmis kortelėmis“, – pasakojo Jorgas Suši.