Dėmesys bankinio sektoriaus ir mažmeninės prekybos sinergijai

Praėjusią savaitę BS/2 komanda grįžo iš kasmetinės didžiausios pasaulyje bankinės įrangos gamintojos „Diebold Nixdorf“ partnerių suvažiavimo, kuriame dalyvavo 180 svečių iš 34 pasaulio šalių. Šio renginio tikslas – pristatyti naujausias „Diebold Nixdorf“ kuriamas bankines ir mažmenines įrangos naujoves, aptarti praėjusių metų rezultatus, pasidalinti gerąja patirtimi. Iš renginio BS/2 komanda grįžo ne tuščiomis – jo metu įmonė buvo įvertinta ir apdovanota prestižiniu tarptautiniu apdovanojimu už Azerbaidžane įgyvendintą inovatyvų technologinį sprendimą.

Tomas Augucevičius, BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas, pasidalino įspūdžiais iš šios BS/2 įmonei sėkmingos konferencijos.

Kokie pagrindiniai klausimai buvo aptariami konferencijoje?

Visų pirma, reikia paminėti, kad tai buvo pirmasis tokio tipo renginys po kompanijų „Diebold“ ir „Wincor Nixdorf“ susijungimo. Jo metu gana detaliai apžvelgtos „Diebold Nixdorf“ produktų ir paslaugų naujovės, pristatyta tolimesnė kompanijos strategija. O pagrindinis dėmesys buvo skirtas bankinio sektoriaus ir mažmeninės prekybos sinergijai. Nagrinėjant šią temą iškeltas tikslas, kad su „Diebold Nixdorf“ ir jos partnerių pagalba, dvi, iš pažiūros skirtingos verslo šakos, gali sukurti tokią terpę, kuri padėtų plėtotis tiek bankams, tiek mažmenos tinklams, tiek klientų poreikiams.

Kokius svarbius pranešimus į konferenciją vežėsi BS/2 komanda?

Šiais metais pristatėme du svarbius projektus. Vienas jų, įgyvendinamas bankomatų tinklo (bus pakeista apie 600 bankomatų) atnaujinimas Baltijos valstybėse vienam iš stambiausių Skandinavijos bankų. Antrasis pranešimas – apie Gruzijoje įgyvendinamą didelio masto bankininkystės ir mažmeninės prekybos įrangos projektus. Mes vieni pirmųjų šiai rinkai pasiūlėme kompleksinę EFT POS terminalų tinklo valdymo ir aptarnavimo paslaugą iš vienų rankų, pritaikytą bankams. Kiti mūsų vykdomi projektai sujungia kompleksinę banko savitarnos terminalų priežiūros paslaugą, pinigų srautų banko aplinkoje stebėseną ir optimizavimą, bekontakčių ID kortelių naudojimo galimybę bankomatų tinkle.

Ar gautas apdovanojimas buvo netikėtas?

Tokie apdovanojimai visada yra netikėti, bet ir kartu laukiami. Labai smagu, kad tokia kompanija, kaip „Diebold Nixdorf“ įvertino mūsų pastangas kuriant VTM.iQ. Juk mes vieni pirmųjų pasiūlėme klientams įrenginio koncepciją, kuri leistų bankams ir kitoms organizacijoms nuotoliniu būdu teikti įvairias paslaugas: bendrauti su banko darbuotoju, atsidaryti sąskaitą, čia ir dabar gauti vardinę banko kortelę ar nusipirkti bei atsispausdinti bilietus, pasiimti ir apmokėti kreditą, draudimą, kitas sąskaitas.

Kartu su BS/2 komanda galime pasidžiaugti, kad „Diebold Nixdorf“ aukštai vertina atliekamo darbo kokybę ir reguliariai jį įvertina tarptautiniais apdovanojimais. Tai parodo, kad suburta komanda ir įmonė yra rimta tarptautinė žaidėja, o vykdomus veiksmus bei projektus stebi ne tik konkurentai, bet ir draugai.