Kur Lietuvoje rastume daugiausiai televizoriaus pultelių?

Įvairų Lietuvos miestų gyventojai televizorius renkasi remdamiesi skirtingais kriterijais – atskleidė naujausias „Samsung QLED TV“ tyrimas. Tad kas svarbiausia, renkantis naują televizorių, kokie dalykai, susiję su šiais prietaisais, labiausiai erzina skirtingų miestų gyventojus ir kuriame šalies krašte galima rasti daugiausiai televizoriaus pultelių? 

Vaizdo kokybė ar ekrano dydis?

Tyrimo dalyviai iš skirtingų Lietuvos miestų buvo klausiami, kokia televizoriaus savybė jiems yra pati svarbiausia. Dauguma atsakė vieningai – 72 proc. reikšmingiausią televizoriuje įvardino vaizdo kokybę. Iš didžiųjų miestų penketuko išsiskyrė tik Panevėžys, mat apklaustiesiems jo gyventojams vaizdo kokybė nors ir rūpi (69 proc.), už ją vis tik svarbesnis televizoriaus įstrižainės dydis – tai pripažino net 80 proc. šio miesto gyventojų.

Panevėžiečiai išsiskyrė ir pagal kitą kriterijų – net kas antram apklaustajam (52 proc.) čia reikalingos ir išmanios televizoriaus funkcijos. Palyginimui, antroje vietoje pagal išmanių funkcijų gerbėjų skaičių liko Vilnius (46 proc.), o trečioje Kaunas (43 proc.).

Erzina tie patys dalykai

Dėl to, kokie dalykai, susiję su televizoriumi, labiausiai erzina, Lietuvos gyventojai sutaria. Net 67 proc. visų respondentų neapkenčia begalės laidų styrančių iš televizoriaus ir prie jo prijungtų papildomų įrenginių. Taip pat, kas trečiam apklaustajam nepatinka tai, kad namuose tenka naudotis ne vienu, bet keliais nuotolinio valdymo pulteliais.

Žvelgiant į skirtingus miestus, labiausiai laidų raizgalynė nepatinka kauniečiams ir vilniečiams – atitinkamai 78 proc. ir 72 proc. Kodėl taip teigia būtent šių miestų gyventojai pasakyti sunku: gali būti, kad būtent jie turi daugiausiai prie televizorių prijungtų papildomų priedų, o galbūt tiesiog yra didesni pedantai. Kita vertus, besinervinančių dėl to, kad reikia naudotis net keliais nuotolinio valdymo pulteliais daugiausiai gyvena Panevėžyje. Iš visų respondentų būtent juos labiausiai erzina ir tai, kad ne visada televizorių galima padėti toje kambario vietoje, kur labiausiai norisi, nes reikia atsižvelgti į keletą skirtingų aspektų (televizoriaus dydį, storį, dizainą, jungtis ar pan.).

Daugiausiai pultelių – sostinėje

Daugelis namuose neapsieina be papildomų televizoriaus priedėlių, garso sistemų ar įvairių grotuvų, o augant tokių įrenginių skaičiui paprastai auga ir nuotolinio valdymo pultelių skaičius. Tyrimas atskleidė, kad daugiausiai jų laiko vilniečiai: net 62 proc. apklaustųjų šiame mieste prisipažino turintys du arba tris, o 16 proc. namuose suskaičiavo net keturis arba daugiau pultelių, kai vos kas penktas iš apklaustųjų turi tik vieną.

Tuo tarpu mažiausiai pultelių gausa namuose besižavintys Panevėžio gyventojai, matyt linkę su mažiau jų ir išsisukti – net 38 proc. iš šio miesto respondentų išsiverčia su vienu pulteliu.