„Knygos per „Penki TV“ pradeda septintą sezoną

Septintus metus iš eilės kone vienintelė laida apie knygų pasaulį Lietuvoje „Knygos per „Penki TV“  nuo rugsėjo 12 d. savo žiūrovus kviečia prasmingai praleisti laiką su rašytojais, iliustratoriais, literatūrologais ir aplankyti svarbiausius literatūrinius renginius.

„Prasidėjus rudeniui, į rankinę neatsitiktinai vis dažniau įsimetame skėtį ir šiltą megztuką, saugančius nuo sezono darganų. Lygiai taip pat namuose dažniau pakvimpa kava ar arbata, o kilus ramių vakarojimų namuose nostalgijai padidėja knygų stirtos. Tad nuoširdžiai kviečiame du vakarus per mėnesį skirti naujos knygų laidos peržiūrai. Kai kuriems knygų bičiuliams mūsų laida – jau daug metų atsirinkti knygas padedantis švyturys, o kai kurie skaitytojai mus surado visai neseniai. Kai kam gal būsime naujiena. Kaip ir kasmet, mielai lauksime žiūrovų komentarų, pastabų, pasiūlymų, džiuginsime konkursais“, – sako laidos vedėja Aina Kirdulienė.

Pirmieji rudens Susitikimai Jums dovanos nuoširdų pokalbį su šilutiške Igne Zarambaite jos jaukiuose namuose. Įsilieti į vaikų literatūrą Ignei padėjo fondas „Švieskime vaikus“. Sulaukusi sėkmės Ignė patikėjo savo jėgomis ir neketina sustoti. Pokalbis suksis apie kūrybos džiaugsmą, knygų personažus, gamtą ir ypatingas svajones... Mielą ir draugišką Ignę kasdien galima sutikti Šilutės bibliotekoje. Jauna mergina čia dirba bibliotekininke, koordinuoja įvairius kūrybinius procesus, organizuoja renginius. Tad, jei viešėsite Šilutėje, užsukite į pagrindinėje gatvėje įsikūrusią biblioteką: gyvai pabendrauti su rašytoja taip pat įdomu, kaip ir leistis knygų puslapiais į jos vaizduotės tolumas.

Pirmoje naujojo sezono laidoje pakviesime susipažinti ir su svarbiausiomis skaitytojų dėmesio vertomis vasarą išleistomis knygomis, kurias atrinko ir pristatė literatūros kritikė Jūratė Čerškutė.

„Knygos per Penki TV“ kūrybinė grupė taip pat kvies apsilankyti literatūriniame skaitymo festivalyje. Atsinaujinusiame Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos kieme dvi dienas trukęs  renginys lankytojus stebino skaitymo maratonais, kvietė šokinėti per pastraipas ir supažindino su nardymo tarp tekstų bei autorių platybėmis.

Laidos kūrybinė grupė tikisi, kad naujajame sezone savo žiūrovams padės atrasti naujų literatūrinių vardų, iš arčiau pažvelgti į kūrybos ir rašymo ypatumus, apžvelgti naujas knygų pasaulio tendencijas, o svarbiausia, padės atrasti knygą, su kuria bus gera praleisti laisvalaikį.

Laidą kas antrą savaitę kviečiame žiūrėti internete Jums patogiu metu http://penki.tv/knygos arba www.youtube.com/PenkiTV. Laida rodoma ir kanalo „Penki TV“ eteryje bei per regionines televizijas (PAN TV, TV 7, Marijampolės TV).