Bankomatų apsaugos sistema „ATMeye.iQ“ įdiegta 9 000 JAV bankomatų

Vieno didžiausių JAV ir Kanadoje veikiančių prekybos tinklų bankomatuose bus įdiegtas pažangiausias Lietuvos bankinių technologijų bendrovės BS/2 bankomatų apsaugos ir vaizdo stebėsenos sprendimas „ATMeye.iQ“. Pasak BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojo Tomo Augucevičiaus, per ateinančius metus ši programinė įranga bus įdiegta į 9 tūkstančius bankomatų.

„Pagrindinis elementas, lemiantis „ATMeye.iQ“ populiarumą, yra jo funkcionalumas. Klientams siūlome centralizuotą stebėsenos sistemą, kuri leidžia bet kuriuo metu stebėti viso bankomatų tinklo veiklą, o gavus pavojaus signalą tuoj pat prisijungti prie vaizdo stebėjimo kamerų ir realiuoju laiku stebėti finansinių operacijų eigą konkrečiuose bankomatuose,“ – sako T. Augucevičius. BS/2 atstovas taip pat teigia, kad suplanuotos verslo plėtros JAV strategijos sėkmę nulėmė kliento poreikių analizė ir lūkesčių įvertinimas.

BS/2 atstovai „ATMeye.iQ“ sprendimą JAV rinkai pristatė 2016 metų kovo mėnesį Naujajame Orleane vykusioje ATMIA konferencijoje. Renginyje jis susilaukė didelio vietos įmonių, veikiančių banko saugumo sprendimų diegimo srityje, susidomėjimo. BS/2 atstovai teigia, kad kitas „ATMeye.iQ“ plėtros etapas – veido atpažinimo funkcijos diegimas, leisiantis klientams atlikti finansines operacijas bankomatuose be PIN kodo.

Anot T. Augucevičiaus, šis produktas rinkai buvo pasiūlytas 2001 m., o šiandien „ATMeye.iQ“ jau saugo maždaug 70 000 įrenginių visame pasaulyje.

„Džiugina, kad klientas pasirinko mūsų įmonę. Ypač didžiuojamės, kad mūsų sprendimas bus įdiegtas į 9 tūkstančių bankomatų tinklą Amerikoje ir atvers galimybę tiekti mūsų produktus naujoje rinkoje. Tai suteikia mums pasitikėjimo savo strategijos teisingumu“, – sandorį komentavo T. Augucevičius.

 Lietuvos bendrovė planuoja ir toliau aktyviai veikti ne tik JAV, bet ir kitose Šiaurės Amerikos rinkose, plėtojant „ATMeye.iQ“ ir kitus „.iQ“ šeimos programinius sprendimus, skirtus bankų apsaugai bei verslui optimizuoti.

Kasmet pasaulyje daugėja išpuolių prieš bankomatus. Jų pasekmė – bankų klientų pinigų ir duomenų vagystės. Dėl šios priežasties bankinis ir mažmeninis sektorius aktyviai investuoja į įvairius aktyvius ir pasyvius saugumo sprendimus, užkertančius kelią piktavališkiems veiksniams ir dėl jų patiriamai žalai, taip pat padedančius spręsti įvairius ginčus, kylančius tarp banko ir klientų dėl trečiųjų asmenų kaltės.