Skelbiama nauja atranka į programą „Renkuosi mokyti!“

Projektas „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ skelbia naują mokyklų ir „Renkuosi mokyti!“ mokytojų atranką. Projekto organizatoriai siekia suburti rekordinę – 26 jaunų, motyvuotų lyderių kartą, kurie dvejus metus dirbdami mokytojais inicijuotų teigiamus pokyčius klasėje, mokykloje ir bendruomenėje. Prisijungti kviečiami aukštąjį universitetinį išsilavinimą turintys žmonės iki 35 m., pedagogo kvalifikacija nebūtina.

Dalyvauti programoje paprastai renkasi 30–35 m. žmonės, baigę studijas, sėkmingai darantys karjerą, dažniausiai jau sukūrę šeimas ir auginantys vaikus.

Giedrė Slivko, profesionali programuotoja, valdžiusi sudėtingus projektus ir konsultavusi Lietuvos bendroves, teigia, kad mokyti norėjo jau labai seniai, o tvirtai nusprendusi grįžti į mokyklą, pasirinko programą „Renkuosi mokyti!“. Nuo šių metų rugsėjo 1 d. ji – IT mokytoja Vilniaus šv. Kristoforo progimnazijoje. „Labai norėčiau, kad kiekvienas mokytojas, kuris dirba mokykloje, vėl atrastų savyje tikėjimą mokiniais, atiduotų mokymąsi vaikų atsakomybėn, nes tai yra jų pareiga. Dažnas burnojimas, kad vaikai dabar nebe tokie, yra visiška netiesa. Kai su jais bendrauju pagarbiai, su pasitikėjimu ir atsakomybe, tada jie taip ir elgiasi. Ir jie tą vertina. Taip pat norėčiau, kad mokytojai neapsiribotų vien savo dalyku, plėstų pasaulėžiūrą”, – pirmuosius mėnesius mokykloje apibūdina „Renkuosi mokyti!“ mokytoja.

Kita tradiciškai gausi programos dalyvių grupė – neseniai studijas baigę universitetų absolventai, dažnai pasirenkantys mažesnių miestelių mokyklas. Vien šiais metais net 5 sostinėje studijas baigę programos dalyviai išvyko mokytojauti į Šiaulius, Šilalę, Raseinius, šalia jų esančią Viduklę.

Ne tokia džiuginanti tendencija – į programą vis sunkiau pritraukti gamtos ir tiksliųjų mokslų studijų atstovus. „Kviečiame prisijungti visų studijų krypčių absolventus, visgi mokyklų poreikiai aiškiai rodo – šiuo metu joms ypač trūksta matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, IT mokytojų. Daug kalbame apie išmaniąją Lietuvą, Lietuvą kaip startuolių ir gamtos mokslų centrą, tačiau ugdyti būsimus inovatorius ir sudominti vaikus šia sritimi turime dar mokykloje, o tai gali padaryti įkvepiantis mokytojas“, – sako projekto vadovė S. Lazdauskaitė.

Atrankoje į projektą „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ dalyvauja ir mokyklos, kurioms sukurta išsami mokymų ir kaitos programa.

Šiuo metu projektas „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ įgyvendinamas 14 mokyklų visoje Lietuvoje, jose dirba 14 „Renkuosi mokyti!“ mokytojų, atrinktų iš daugiau kaip 250 kandidatų. Prisijungti prie naujo projekto etapo mokyklos ir „Renkuosi mokyti!“ mokytojai gali užpildydami atrankos anketas www.renkuosimokyti.lt iki vasario 5 d. („Renkuosi mokyti!“ mokytojai) ir vasario 26 d. (mokyklos).

Daugiau informacijos: Kornelija Kunigonytė, programos komunikacijos koordinatorė, el. p. kornelija@renkuosimokyti.lt, tel. 8 682 62 448.