BS/2 – tarp stipriausių Lietuvos įmonių

UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) pateko į „Verslo žinių“ sudarytą stipriausių Lietuvos bendrovių reitingą „Sektorių lyderiai 2017“.

Anot „Verslo žinių“ generalinio direktoriaus Ugniaus Jankausko, „Sektorių lyderių“ projekto tikslas  – didinti Lietuvos verslo konkurencingumą. 

Reitingą „Verslo žinių“ analitikai sudarė pagal 6 skirtingus statistinius rodiklius: pelną, pajamas, jų abiejų metinį pokytį, pelningumą ir vidutinį darbo užmokestį. „Visų pirma, gera verslo įmonė privalo uždirbti pelno ir, darome prielaidą, kad turi mokėti aukštesnius nei vidutinius atlyginimus. Be to, mes sveriame pelno, apyvartos ir atlyginimų rodiklius. Manome, kad tai geras ir teisingas įmonės rezultatų apibendrinimas“, – sako U. Jankauskas.

„Džiaugiamės, kad „Verslo žinios“ įvertino mūsų pasiekimus. Mūsų įmonės tikslas – rasti individualius technologinius sprendimus, kurie padėtų optimizuoti verslą ir leistų klientams sutelkti dėmesį į savo pagrindinę veiklą. Beveik 80 pasaulio šalių jau įsitikino mūsų profesionalumu“, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Daugiausia BS/2 pajamų 2017 m. buvo gauta iš teikiamų paslaugų finansų ir mažmeninės prekybos sektoriuose. Lyderės pozicijas BS/2 užima Azerbaidžane, Gruzijoje, Kazachstane ir Baltijos šalyse. 2018 m. įmonė planuoja suaktyvinti savo veiklą Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Malaizijoje, Singapūre. 2017 m. BS/2 prižiūrėjo daugiau nei 24 tūkst. savitarnos įrenginių ir mokėjimo kortelių skaitytuvų 8-iose valstybėse. Be savitarnos ir mokėjimo įrangos tiekimo ir jos priežiūros paslaugų, užsienyje paklausi ir BS/2 kuriama monitoringo bei verslo procesų valdymo programinių produktų šeima „.iQ“, sėkmingai plėtojamos užsakomosios IT priežiūros paslaugos.

„Verslo žinios“ nuo 1997 m. kasmet leidžia leidinį „Lietuvos verslo lyderiai“, kuriame pateikiami tų metų didžiausių pagal pardavimo pajamas Lietuvos bendrovių sąrašai. Tačiau tik pagal pajamas sudaromas reitingas ne iki galo atspindi geriausias Lietuvos bendroves, nes pardavimai neparodo įmonės tvarumo, efektyvumo, kuriamos vertės, be to, ne visas bendroves galima lyginti vienas su kitomis, nes jos veikia skirtinguose sektoriuose, kurie turi savo specifiką. Atsižvelgiant į tai ir buvo nuspręsta sudaryti Sektorių lyderių reitingą.

Reitinge dalyvauja ne visos Lietuvos įmonės, o tik tos, kurios patenka į „Verslo žinių“ TOP 1000 sąrašą pagal pardavimo pajamas, vertinamais metais uždirba pelno, turi daugiau nei 10 darbuotojų ir jų atlyginimų vidurkis viršija sektoriaus vidurkį. 2017-ųjų reitinge iš 1000 didžiausių Lietuvos bendrovių, atmetus neatitinkančias kriterijų, liko 788 įmonės. Atrinktos bendrovės padalytos į 10 sektorių: paslaugų, maisto pramonės, kitos pramonės, mažmeninės prekybos, didmeninės prekybos, transporto, statybos, technologijų, energetikos ir agroverslo.