BS/2 pripažinta „Metų eksporto“ įmone


BS/2 Verslo vystymo departamento vadovas Daniel Fukson ir „Penki kontinentai“ Komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis su apdovanojimu

Įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) prestižiniuose Lietuvos verslo konfederacijos apdovanojimuose  „Metų paslauga 2018“ pelnė „Metų eksporto“ nominaciją. BS/2 buvo įvertinta už aktyvią prekybą savitarnos įrenginių apsaugos sprendimu „АТМеуе.iQ“ tarptautinėse rinkose.

„Šis pripažinimas yra aukštas mūsų veiklos, teikiamų paslaugų ir pasirinktos strategijos įvertinimas. Lietuva nėra didelė šalis, tačiau pasižyminti technologijų srities talentais. Galime  didžiuotis, kad buvome įvertinti už mūsų aktyvų dalyvavimą tarptautinėse rinkose, kad eksportuojame savo produktus į daugiau nei 80 šalių visuose pasaulio kontinentuose. Tai parodo, kad globaliame pasaulyje neegzistuoja jokie ribojimai, jei tavo kuriama paslauga yra paklausi. Smagu, kad tokiu būdu galime garsinti ir Lietuvos vardą tarptautiniame lygyje“, – sako BS/2 Verslo vystymo departamento vadovas Daniel Fukson.

Pasak D. Fukson, 2017 m. BS/2, įgyvendindama stambų projektą, kurio metu „ATMeye.iQ“ buvo įdiegta į 9 tūkstančius bankomatų, aktyviai įžengė į JAV rinką. Šiais metais planuojama realizuoti 10 tūkstančių „АТМеуе.iQ licencijų Azijos, Kaukazo ir Afrikos regiuose. 

Kasmet organizuojamuose „Metų paslaugos“ apdovanojimuose įmonės varžosi, pristatydamos inovatyviausius produktus bei paslaugas, kuriančias pridėtinę vertę verslui bei visuomenei. 

„Galime pasidžiaugti paslaugų įvairove, kuri rodo mūsų tautos sumanumą, imlumą naujovėms, kūrybinę energiją. Kasmet ruošdamiesi konkursui suabejojame, ar bus dar tų naujovių, tačiau jų visuomet atsiranda. Kartais naujovės ateina iš naujų sektorių, pvz., interneto bankininkystės, tačiau smagu, kad naujovių atsiranda ir paprastose srityse, pvz., žemės ūkyje. Džiugu, kad mes kaip verslo bendruomenė galime prie tų inovacijų prisidėti, jas paskatinti“, – teigia Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

BS/2 sukurtas vaizdo stebėsenos ir apsaugos sprendimas „АТМеуе.iQ“ nebe pirmą kartą pelno įvairius apdovanojimus. Jis yra gavęs Tarptautinės bankomatų pramonės asociacijos premiją (2002 m.),  Lietuvos pramonininkų konfederacijos „Lietuvos metų gaminio“ medalius (2008 m.  ir 2017 m. aukso).

Šiuo metu „АТМеуе.iQ“ sėkmingai saugo daugiau nei 75 tūkstančius savitarnos įrenginių daugiau nei 80-yje pasaulio šalių. „АТМеуе.iQ“ – tai kompleksinis savitarnos įrenginių stebėsenos ir apsaugos sprendimas, padedantis realiuoju laiku stebėti bankomatų tinklo veiklą, optimizuoti darbo procesus, operatyviai informuoti atitinkamus banko darbuotojus ir apsaugos tarnybas apie  kylančias grėsmes bei kitokias problemas.

Jis ne tik apsaugo nuo visų įsilaužimo tipų (pvz., fizinių atakų, atakų prie bankomatų prijungiant piktybines kortelių nuskaitymo priemones), bet ir  padeda spręsti ginčytinas situacijas su klientais (pvz., klientui pamiršus iš bankomato pasiimti kortelę ar jam tvirtinant, kad bankomatas neišdavė grynųjų), nes vaizdo kameros įrašo visus bankomatu ir aplink jį atliekamus veiksmus.



Žiūrėkite vaizdo reportažą