Kokį automatinį seifą pasirinkti? Populiariausių TOP 5

Automatiniai seifai – specifiniai bankiniai įrenginiai, kurie ilgą laiką buvo nepelnytai  nuvertinami. Tačiau pastaruoju metu prekyba šio tipo įranga vis labiau auga.

Prireikė daugiau nei 15 metų, keleto pasaulinių krizių ir interneto technologijų plėtros bumo, kad būtų įvertintas šių savitarnos įrenginių funkcionalumas.

Automatiniai seifai buvo sukurti, siekiant taupyti laiką ir išvengti su grynaisiais atliekamų rutininių operacijų: uždaryti kasininko darbo dieną, patikrinti ir suskaičiuoti grynuosius pinigus ir paruošti juos inkasacijai.  Įrenginiai padeda paspartinti kasininkų darbą bankuose ir prekybos vietose, mažina operacinių klaidų riziką ir visiškai atstoja tradicinę skaičiavimo įrangą: grynųjų tikrintuvus, skaičiavimo mašinėles ir banknotų pakavimo mašinas.  Be to, šie įrenginiai užtikrina patikimą pinigų saugojimą. Aukštą apsaugos kokybę garantuoja UL291 III ir IV lygio seifai.

Ypač svarbi šių įrenginių savitarnos funkcija. Bankai ir kitos įstaigos gali organizuoti grynųjų išdavimo ir įdėjimo procesą be tiesioginės darbuotojų pagalbos.

Bendrovė BS/2 atliko nedidelį tyrimą, palygindama skirtingus stambiausių pasaulio gamintojų automatinių kasininkų seifų modelius. Buvo atsižvelgiama į penkias svarbiausias jų funkcijas ir patikimumą.

1. „GLORY RBG-200“


Įrenginys „GLORY RBG-200“, išduodantis ir priimantis grynuosius pinigus, šiuo metu laikomas rinkos lyderiu pagal funkcionalumą. Jis gali būti statomas atviroje klientams patalpoje, šalia kasininkų-operatorių darbo vietos, kad padėtų efektyviau organizuoti jų darbą.

Įrenginys atitinka pasaulinius ergonomikos standartus, gali patikimai veikti  daugybę metų. 

Standartiškai šiuo elektroniniu pagalbininku vienu metu gali naudotis du kasininkai – jis priims kiekvieno iš jų nurodytas operacijas. Tai padeda taupyti finansinės įstaigos darbuotojų laiką ir suteikia patogumo.

Privalumai:

Trūkumai:

2. „Diebold Nixdorf CS 6060 / ARCA CM18“

Tai vienas iš kompaktiškiausių šios klasės modelių, užimantis mažai vietos. Jo vartotojo sąsaja labai paprasta, lengvai suvokiama, todėl jis yra vienas iš patogiausių seifų, padedančių automatizuoti kasininkų darbą.

Šį įrenginį rinkoje ne veltui populiarina keletas garsių įmonių. Tai kokybiška elektroninė kasininko sistema už prieinamą kainą. Įrenginio seife yra 8 būgnai (po 500 kupiūrų). Jis greitai priima (7 banknotus per sekundę) ir išduoda (5 banknotus per sekundę) grynuosius pinigus.

 

 

Privalumai:

Trūkumai:

3. „Diebold Nixdorf CS 6040“

Šis savitarnos įrenginys, skirtingai nuo kitų, gali stovėti šalia operatoriaus stalo. Automatinis seifas naudoja tas pačias grynųjų saugojimo kasetes, kaip ir dauguma „Diebold Nixdorf“ bankomatų.

Ši ypatybė leidžia perkelti banknotus iš būgnų į kasetes, todėl finansinių įstaigų darbuotojai, esant būtinybei, gali patys atlikti įrenginio saviinkasaciją, pakeisdami pilnas kasetes tuščiomis. 

Dėl geriausio kokybės ir kainos santykio šis automatinis seifas daugelyje išsivysčiusių šalių, taip pat ir Rytų Europoje, yra vienas iš perkamiausių.  

 

Privalumai: 

Trūkumai:

4. ARCA MB18b

ARCA CM18b – nedidelis seifas, saugantis kupiūras specialiame inkasacijos maiše.  Dėl šios priežasties įrenginio inkasacija atliekama itin greitai.

Įdėti ir išimti grynuosius iš šio įrenginio užtrunka tiek pat, kaip ir iš kitų „ARCA“ modelių –  įdedamos 7 kupiūros per sekundę, išimamos – 5 kūpiūros per sekundę. 6 būgnuose gali būti saugoma iki 3000 kupiūrų.

 

 

 

Privalumai:

Trukūmai:

5. „Nautilus Hyosung MoniSafe 500“

Penktoje vietoje – Korėjos gamintojo „Nautilus Hyosung“ automatinis seifas „MoniSafe 500“. Įrenginys gali saugoti rekordinį skaičių grynųjų – 21 100 banknotų. Siūlomi du įrenginio modeliai –standartinis „MoniSafe 500“ su 6 kasetėmis ir papildytas „MoniSafe 500Н“ – su galimybe įdėti 8 kasetes. Kiekvienas modelis turi papildomą kasetę, į kurią atrūšiuojamos brokuotos kupiūros, ir tranzito kasetę, kuri gali būti naudojama kituose „Nautilus Hyosung“ savitarnos įrenginiuose. 

 

 

 

Privalumai:

Trūkumai:

 

Renkantis automatinius kasininkų seifus,  rekomenduojama pasikonsultuoti su specialistais, nes norint pasinaudoti visomis jų funkcijomis, reikia įdiegti papildomą specializuotą programinę įrangą.

Lietuvos bendrovė BS/2 yra sukūrusi sprendimą „Smart Safe.iQ“, kuris padeda optimizuoti automatinių seifų ir depozito mašinų darbą, taip pat sujungti šiuos įrenginius į vieną efektyviai veikiantį tinklą.

Jeigu jums patiko šis straipsnis, siūlome užsiregistruoti ir nuolat gauti panašaus pobūdžio naujienas bei išskirtinius bendrovės BS/2 pasiūlymus.