Didesnė „.iQ“ ir „Vynamic“ sinergija

Pavel Köhler, („Diebold Nixdorf“), Emil Musayev (BS/2), Kirill Ovsiannikov (BS/2), Liubov Kremer (BS/2), Anna Pankraz („Diebold Nixdorf“), Daniel Fukson (BS/2), Tomas Augucevičius (BS/2)

Klientų asmeninių duomenų apsauga – viena iš  svarbiausių kiekvienos finansinės organizacijos užduočių. Pastaraisiais metais savitarnos įrenginiais (bankomatais ir kt.) naudojasi vis daugiau žmonių, todėl finansinės įstaigos susiduria su didėjančiomis grėsmėmis. Informacijos vagystės atveju nukenčia ne tik bankų finansinė būklė, bet ir reputacija. Kad verslo plėtra būtų sėkminga ir stabili, būtina rasti sprendimą, kuris garantuotų viso savitarnos įrenginių tinklo apsaugą. 

Šiuo metu rinkoje siūlomos įvairios daugiapakopės apsaugos nuo sukčiavimo sistemos, kurios saugo pačias svarbiausias ir labiausiai pažeidžiamas bankų ir kitų organizacijų IT infrastruktūros dalis, optimizuoja jų valdymo sistemas. 

Šiais tikslais Lietuvos bankinių technologijų bendrovė BS/2 sukūrė ir nuolat plėtoja daugiafunkcę monitoringo ir verslo procesų optimizavimo funkcijas atliekančią programinių produktų šeimą „.iQ“, o pasaulinė bankinių technologijų sprendimų kūrėja „Diebold Nixdorf“ iš savo pusės siūlo specializuotą platformą „Vynamic“, jungiančią bankomatų ir kitų savitarnos įrenginių apsaugos priemones bei centralizuotą rinkodaros sprendimų sistemą, skirtą rinkti ir analizuoti duomenims apie savitarnos įrenginių vartotojų elgseną.

Birželio mėnesio viduryje BS/2 atstovai lankėsi „Diebold Nixdorf“ programinių produktų plėtros padalinyje Čekijoje, kuriame buvo iš arčiau supažindinti su šios bendrovės plėtojama „Vynamic“ platforma. Liepos 8–11 d. Vilniaus biure su atsakomuoju vizitu lankėsi „Diebold Nixdorf“ atstovai: pardavimų Europoje ir Vidurinėje Azijoje direktorė Anna Pankraz bei ryšių su klientais vadovas Pavel Köhler. 

Vizito metu svečiams buvo pristatyti BS/2 plėtojami „.iQ“ šeimos produktai:  sudėtingiems verslo procesams optimizuoti skirtas sprendimas „Service Desk.iQ“; grynųjų pinigų srautų valdymo, kontrolės ir optimizavimo sprendimas „Cash Management.iQ“; kasininkų darbo vietų automatizavimo ir grynųjų pinigų operacijų valdymo sprendimas „Smart Safe.iQ“. „Diebold Nixdorf“ atstovai taip pat buvo supažindinti su BS/2 sėkmingai įgyvendintais stambaus masto projektais Sakartvele. 

„Su „Diebold Nixdorf“ draugaujame jau daugiau nei 20 metų. Esame ilgalaikis partneris, atstovaujantis šiai įmonei 14-oje šalių. Norime ne tik palaikyti glaudžius partnerystės santykius, bet ir ieškome galimybių bendrai plėtoti savo programinius sprendimus, siekdami verslo partneriams pasiūlyti dar geresnius universalius sprendimus jų verslo plėtrai. Neseniai lankėmės „Diebold Nixdorf“ programinių produktų plėtros centre, o šiandien šios bendrovės atstovai yra supažindinami su mūsų bankinių technologijų produktais.  Ieškome didesnių  „.iQ“ ir „Vynamic“ sinergijos taškų“, – sako BS/2 Verslo plėtros departamento vadovas Daniel Fukson. 

„Diebold Nixdorf“ – pasaulinė lyderė, dirbanti su globaliais klientais finansų ir mažmeninės prekybos sektoriuose. Specializuoti įmonės sprendimai leidžia perkelti finansines operacijas į elektroninės komercijos lygį patogiai, saugiai ir efektyviai. Būdama daugiau nei 100 didžiausių pasaulio finansinių organizacijų ir daugiau nei 25 globalių mažmeninės prekybos įmonių partnerė „Diebold Nixdorf“ siūlo universalių paslaugų ir technologijų, padedančių tenkinti nuolat kintančius verslo vartotojų poreikius. Įmonė turi 25 tūkst. darbuotojų, kurie dirba daugiau nei 130-yje pasaulio šalių.