„ASHBURN International“ – 20 metų

Elektroninių kortelių skaitytuvų (EKS) tinklų valdymo ir programinės įrangos kūrėja „ASHBURN International“ švenčia savo dvidešimtmetį. 1998 m. įkurta ir nuo 2003 m. įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė per dvidešimt veiklos metų išplėtė savo žinomumą ir veiklos geografiją ne tik Baltijos šalyse.

„ASHBURN International“ žinoma kaip bendrovė, sukūrusi ne vieną inovatyvų sprendimą, sėkmingai savo veiklą plečianti užsienio ir Baltijos šalyse EKS diegimo ir jiems skirtos programinės įrangos kūrimo srityje. Programinė įranga „TransLink.iQ“ įvertinta pasaulyje kaip viena geriausių šio tipo programinių sprendimų. Ilgametė partnerystė su didžiausiu EKS gamintoju – „Ingenico“ – taip pat stiprina „ASHBURN International“ pozicijas ir pripažinimą.

Apie tai, kokia bendrovė yra po 20 metų ir kokie tikslai keliami ateičiai, kalbamės su „ASHBURN International“ vykdomuoju direktoriumi Žoržu Šarafanovičiumi.

–        „ASHBURN International“ švenčia savo dvidešimtmetį. Kaip galėtumėte apibendrinti šiuos veiklos metus?

20 metų žmogui nėra daug. Tačiau bendrovei, kurios veikla yra tiesiogiai susijusi su technologijomis ir priklausoma nuo jų kaitos – tai tinkamo verslo planavimo įrodymas. Per 20 metų mes keitėmės, prisitaikėme prie techninių pokyčių ir galimybių; savo partnerių ir klientų poreikių. Mūsų bendrovė, kaip ir kiekvienas gyvas organizmas, išgyveno geresnių ir blogesnių laikų. Tačiau dabar, švęsdami 20-metį, esame pakilime, kurį pasiekti padėjo nuolatinis tobulėjimas ir augimas. Toks plėtimasis, veiklos pripažinimas yra įrodymas, jog žengiame tinkama kryptimi.

–        Kas lemia „ASHBURN International“ sėkmę?

Bendrovė negalėtų gyvuoti be patikimos komandos, kurią sudaro savo srities profesionalai, veikloje  sujungiantys žinias ir kompetencijas. Komanda yra mūsų stiprybė, tai visada stengiuosi pabrėžti. Mūsų verslo sritis yra nišinė, todėl neretai projektų įgyvendinimui, tobulinimui prireikia ne vieno mėnesio ir yra būtinas kiekvieno komandos nario įsitraukimas. Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kurie šioje bendrovėje dirba jau 19 metų! Tokia patirtis, produktų ir paslaugų išmanymas – mūsų privalumas rinkoje. Apibendrinant, būtent bendras darbas padeda tobulėti, užtikrinti kokybiškas paslaugas, megzti naujus ir gerinti turimus partnerystės ryšius.

–        Kokius tikslus yra išsikėlusi „ASHBURN International“?

Mes didžiuojamės, galėdami prisistatyti kaip programinės įrangos kūrėjai. Pabrėžtina, kad mes ne tik kuriame programinę įrangą, bet ir ją patys naudojame, pritaikome klientų poreikiams bei užtikriname jos sėkmingą veikimą. Didžiuojamės galėdami teikti daugiafunkcines paslaugas, kurios bus vis aktualesnės ateityje. Tai įvertina ir mūsų klientai. Pavyzdžiui, šie metai mums itin aktyvūs Latvijoje, Gruzijoje, Azerbaidžane, Uzbekistane. Šiose šalyse ne tik sukūrėme savo EKS tinklus, per partnerius užtikriname jų priežiūrą, bet ir sėkmingai pritaikėme savo programinį sprendimą „TransLink.iQ“.

–        Ar „ASHBURN International“ vardas atpažįstamas?

Mus mato ir atpažįsta ne tik vietinėje Lietuvos rinkoje. Čia dirbame su SEB, „Senukais“, „Gintarine vaistine“, Lietuvos paštu ir kitomis įmonėmis bei įstaigomis, mūsų vardą pastebi jų klientai. „ASHBURN International“ žinomi Latvijoje, Gruzijoje, Turkmėnistane, Uzbekistane ir kitur. Ten stovi mūsų EKS su mūsų ar įmonių grupės narių vardais. Šiose šalyse sėkmingai teikiame savo paslaugas ir kuriame naujus partnerystės ryšius. Džiaugiamės, kad Lietuvoje ir užsienyje esame atpažįstami kaip bendrovė, teikianti ir prižiūrinti elektroninius kortelių skaitytuvus, kad esame vertinami kaip kokybiškos programinės įrangos kūrėjai bei plėtotojai.

–        Ko palinkėtumėte „ASHBURN International“?

Sėkmingos plėtros ir naujų iššūkių įveikimo, kurie įrodytų, kad esame stiprūs savo srities žaidėjai.

Ačiū už interviu.