BS/2 įtraukta į geriausių Europos bankinių technologijų įmonių sąrašą

Tarptautinis žurnalas „Banking CIO outlook“ paskelbė įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausančią bendrovę „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) viena iš dešimties geriausių 2018-ųjų Europos bankinių technologijų bendrovių.

Garsus bankinio sektoriaus naujoves apžvelgiantis mėnesinis žurnalas „Banking CIO Outlook“,  leidžiamas Silicio slėnyje (JAV), turi per 60 tūkst. prenumeratorių. Dauguma jų – bankinio sektoriaus profesionalai, vidutinių ir didelių JAV bei Europos IT įmonių vadovai.

Lapkričio mėnesio leidinyje daugiausia dėmesio buvo skiriama bankų technologijų poveikiui finansų pramonės plėtrai ir jų indėliui į pasaulio ekonomiką.

„Banking CIO Outlook“ puslapiuose buvo pristatytos Europos IT įmonės: jų istorija, pasiekimai ir veiklos kelyje patirti sunkumai, verslo strategija, kuriami inovaciniai produktai ir paslaugos.

Apklaustos įmonės pristatė savo viziją apie šiuolaikinę rinką, naujausias skaitmeninimo ir biometrinių technologijų tendencijas, taip pat aptarė Europos Parlamento PSD2 mokėjimo direktyvos ir naujų ES asmens duomenų apsaugos reglamentų poveikį jų verslui.

Kompetentinga ekspertų grupė, sudaryta iš tarptautinių įmonių vadovų bei IT specialistų ir „Banking CIO Outlook“ redakcijos narių, paskelbė dešimties bendrovių, siūlančių naudingiausius naujoviškus sprendimus finansinėms organizacijoms, sąrašą.

Įmonė BS/2, daugiau nei 20 metų dirbanti bankų technologijų, mažmeninės prekybos ir mokėjimo sprendimų rinkoje, pateko į šį prestižinį stipriausių Europos įmonių sąrašą. Bendrovės sprendimai ir paslaugos yra prieinami pasaulinėje rinkoje, produktai tiekiami į 80 šalių.

„Autoritetingas pasaulio analitikų vertinimas patvirtina mūsų įmonės pasirinktos plėtros strategijos aktualumą. Orientuojamės ne tik į pažangiausių ir patikimų programinės įrangos produktų kūrimą, bet ir į individualius sprendimus, atitinkančius kiekvieno kliento strategijos planus. Džiaugiamės užėmę tokią aukštą poziciją bankinių technologijų įmonių reitinge. Tai bendras mūsų ir mūsų partnerių bei klientų pasiekimas, skatinantis ir toliau sėkmingai bendradarbiauti ir plėsti verslą“, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Lietuvos bendrovės sukurtą programinių produktų šeimą „.iQ“ , skirtą verslo procesams stebėti ir optimizuoti,  pelnytai įvertino  ekspertų komisija. Vienas iš populiariausių šios šeimos produktų, integruotas techninis–programinis sprendimas „ATMeye.iQ“, užtikrina daugiau nei 75 tūkst. savitarnos įrenginių saugumą.

BS/2 bendradarbiauja su stambiausia pasauline bankinės ir mažmeninės prekybos įrangos gamintoja „Diebold Nixdorf“, prekiauja jos bankomatais, automatiniais kioskais ir kita specializuota programine įranga 13-oje šalių: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Azerbaidžane, Sakartvele (Gruzijoje), Kazachstane, Kirgizijoje, Uzbekistane ir kt. BS/2 sukurtais programiniais ir technologiniais sprendimais naudojasi tarptautiniai bankai, finansų institucijos ir mažmeninės prekybos bendrovės.