Įmonių grupės „Penki kontinentai“ pajamos 2018 m. siekė 47 mln. eurų

Aukštųjų technologijų srityje beveik 30 metų veikianti įmonių grupė „Penki kontinentai“ 2018 m. fiksavo rekordinius finansinius rodiklius, palyginti su 2017 metais. Grupės pajamos pernai pasiekė 47 mln. eurų (2017 m. – 34 mln. eurų), o neaudituotas pelnas iki apmokestinimo sudarė 1,7 mln. eurų (2017 m. – 2,2 mln. eurų). 

Didžiausius finansinius rodiklius praėjusiais metais augino grupei priklausanti įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2). Vien Kazachstane bendra įgyvendintų projektų vertė siekė per 5 mln. eurų. Daugiau nei dvigubai išaugo produktų ir paslaugų pardavimas Moldovoje ir Baltarusijoje. 

„Penkių kontinentų“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas teigia, kad svarius grupės veiklos rezultatus lėmė aktyvios plėtros regioninėse šalyse strategija ir naujų paslaugų įvedimas į rinką. 

„Praėję metai mūsų įmonių grupei buvo kaip niekad dinamiški, kai kuriose šalyse pavyko padaryti ilgai planuotą proveržį ir tvirtai įžengti į vietos rinkas. Tokie rezultatai mus skatina ir toliau veržtis į priekį, išsikeliant dar ambicingesnius tikslus. Savo klientams siekiame tapti partneriais, gebančiais suteikti platų paslaugų spektrą iš vienų rankų“, – sako I. Dadašovas. 

2018 m. bendrovė BS/2 įvairiose šalyse pardavė rekordinį savitarnos įrenginių skaičių, o bendras prižiūrimų įrenginių skaičius įvairiose šalyse siekia 25 000 (bankomatų, infoterminalų, automatinių seifų ir kt.). Šiuo metu Kazachstane BS/2 prižiūri beveik 3 000 savitarnos įrenginių tinklą, analogiškas susitarimas dėl plataus bankomatų tinklo priežiūros ir jų programinės įrangos atnaujinimo pasirašytas ir Sakartvele (Gruzijoje). 2018 m. bendrovė išplėtė bendradarbiavimą su Baltijos šalyse veikiančiu Skandinavijos banku – jam teikiamos visapusiškos bankinės įrangos priežiūros paslaugos, be to, toliau įgyvendinamas visos bankinės įrangos atnaujinimo projektas. 

Pasak I. Dadašovo, grupė aktyviai stiprino savo pozicijas Uzbekistano rinkoje – metų planas šioje šalyje viršytas daugiau nei 6 kartus, didinamas biuro darbuotojų ir techninių inžinierių skaičius. „Penkių kontinentų“ valdybos pirmininkas  pasidžiaugė, kad vien šioje šalyje pernai BS/2 pardavė daugiau nei 300 bankomatų už beveik 7 mln. eurų. Į juos įdiegtas BS/2 sukurtas programinis sprendimas „FCX.iQ“, leidžiantis bankomate pasikeisti valiutą. 

Į Uzbekistano rinką įžengė ir kita įmonių grupei priklausanti bendrovė – „ASHBURN International“, kurianti elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo valdymo ir monitoringo sprendimus. Ši įmonė su Uzbekistano bendruoju respublikiniu duomenų apdorojimo centru pasirašė ilgalaikį strateginį susitarimą, remiantis kuriuo įdiegė savo plėtojamą ir Uzbekistano rinkai pritaikytą programinį sprendimą „TransLink.iQ“. Per jį bus prižiūrimos 28-ių šalies bankų finansinės operacijos, prijungta net 250 000 elektroninių kortelių skaitytuvų, generuojančių vidutiniškai 4 000 finansinių operacijų per minutę srautą. 

Įmonių grupės bendrovė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ savo 20-metį pernai atšventė pakeitusi šviesolaidinio tinklo prekės ženklą į „Penki“ (buvęs „Skynet“). Į tinklo modernizavimą ir įrangos atnaujinimą įmonė investavo daugiau nei 2 milijonus eurų. Aktyviai plėtojamas ir IT paslaugų verslui kompleksas „ProfIT“. Tarp naujų verslo klientų: Lietuvos oro uostai, „Kauno vandenys“, „Lietuvos geležinkeliai“ ir kt.